Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staat haalt 2 miljard euro op met leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft iets meer dan 2 miljard euro opgehaald met de veiling van 2 kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) maandag bekend. Vooraf mikte de staat op een opbrengst van 2 tot 4 miljard euro.

Een lening met een looptijd tot 6 januari 2015 bracht 1,1 miljard euro op en een lening die op 30 juni 2015 verstrijkt nog eens 1,04 miljard euro. Op de kortste staat nu in totaal 4,56 miljard euro uit, op de langste 3,49 miljard euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2014 12:47
    Martijn dat bedoel ik ook de rentes zullen moeten stijgen en dat betekend dat de financieringskosten ook omhoog zullen gaan. De problemen in de EU worden almaar groter en Draghi komt met paniek maatregelen die niks oplossen. Er gaat steeds meer geld terug naar de VS waardoor de euro daalt. Nog niet lang geleden werden de veilingen overschreven ondanks een negatieve rente. We zien nu echt een trendbreuk.
  2. MartijnN1932 6 oktober 2014 14:05
    Ik vindt meer dan 2 miljard met een negatieve rente nog steeds een absurd hoog bedrag om eerlijk te zijn.

    Wie gaat er nu geld uitlenen en daar ook nog eens voor betalen voor de eer dat men het mag uitlenen...

    Het enige wat ik me daarbij kan voorstellen is, dat de negatieve rente op een of andere manier belasting aftrekbaar is..

    ik zie pas problemen met geld ophalen als men bij 0,5% nog steeds moeite heeft met het ophalen van geld
  3. [verwijderd] 6 oktober 2014 14:14
    Martijn wanneer een bank staatsleningen koop dan behoren deze voor de bank tot het eigen vermogen. Koopt een bank voor € 1 miljard staatsleningen dan betekend dit ruwweg dat ze voor € 9 miljard aan kredieten mogen uitgeven. Voorwaarde is wel dat deze € 9 miljard gedekt is middels een CDS. Hoe het precies in zijn werk gaat is een zeer technisch verhaal en ook niet relevant. Dit is dan ook de enige maar ook echt de enige reden dat ze een negatieve rente accepteren.
    Op dit moment zien ze andere alternatieven met hogere rendementen of ze vinden de risico's te hoog worden of ze kunnen de kredieten niet kwijt zeg het maar.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2014 16:29
    Een staat hoort geen geld te lenen...valuta-papier lenen kost meer valuta-papier. Dat men het nog steeds niet vreemd acht, vind ik wel vreemd.
    Want dat valuta-geld wordt gewoon geprint door private centrale banken die er rente voor vragen en zo staten, hun bevolking en bedrijven vastketenen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links