Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen eindigen verdeeld

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten leken woensdag lange tijd voort te kunnen bouwen op de flinke stijgingen van een dag eerder. In het laatste handelsuur liepen de koerswinsten evenwel sterk terug, mogelijk door winstnemingen. De hoofdgraadmeters in Londen en Parijs doken zelfs op de valreep in het rood.

De leidende AEX-index op het Damrak sloot 0,3 procent hoger op 347,36 punten. De MidKap-index kreeg er 0,2 procent bij en eindigde op 536,68 punten. De DAX in Frankfurt hield zich staande en steeg 0,6 procent, maar de FTSE in Londen en de CAC 40 in Parijs leverden respectievelijk 0,1 en 0,4 procent in.

De Europese beurzen liften deze week mee met de goede stemming onder beleggers in de Verenigde Staten. Ondanks de zware bezuinigingen die het herstel van de Amerikaanse economie bedreigen, steeg op Wall Street de de leidende Dow-Jonesindex woensdag verder vanaf de nieuwe recordstand die een dag eerder was bereikt. Meevallende cijfers over de werkgelegenheid en de industrie hielpen daarbij.

Aegon

In Amsterdam was verzekeraar Aegon de sterkste stijger met een winst van 2,3 procent. ING won 1,8 procent na berichten dat de Zuid-Koreaanse levensverzekeraar Tongyang een bod overweegt op de Koreaanselevensverzekeringsactiviteiten van het financiële concern. De sterkste daler was PostNL. Het postbedrijf werd 3,6 procent minder waard.

TomTom stond bovenaan de MidKap met een winst van 5,6 procent. Het navigatiebedrijf mag verkeersinformatie leveren voor de ingebouwde navigatiesystemen in de auto's van Mercedes-Benz. ASMI steeg 1,5 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie liet bij de publicatie van de jaarcijfers weten voor de aandeelhoudersvergadering op 16 mei meer duidelijkheid te geven over de toekomstplannen van het bedrijf.

De euro zakte onder de 1,30 dollar en was 1,2990 dollar waard, tegen 1,3015 dollar bij sluiting van de Europese aandelenbeurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 89,99 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent minder duur, en kostte per vat 110,80 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2013 19:15
    Ook die meevallende cijfers zijn geënt op QE, LTRO en noem nog meer van die onzin en intrieste verschrikkelijkheid. 

    Hierover heb ik vaker schande gesproken en dat blijf ik doen, omdat daarmee meer dan de kiem is gelegd van de dood van ons zéér belangrijke en zeker te waarderen monetaire systeem dat dankzij gezaghebbende idioten en goochelaars als Draghi en Bernanke vakkundig om zeep wordt geholpen. Ik moet er niet aan denken dat onze valuta "rock bottom" wordt gedevalueerd, al was het alleen maar dat zulks leidt tot geopolitieke instabilteiten en oorlogen. Echter, de realiteit is dat ook onze euro naar de spreekwoordelijke kloten wordt geholpen. "Wees zuinig op wat je hebt", sterft helaas een stille en eenzame dood.

    Wij zijn de tijd van letterlijke koehandel al lang voorbij en met 7 miljard mensen op deze aarde en veel minder letterlijke ruimte dan 50 of 100 jaar geleden, kunnen wij niet meer zo gemakkelijk terug naar een adequate ruilhandel.

    Als de doodstraf noodzakelijk is om monetaire mismanipulatie te stoppen of te voorkomen, dan moet die worden heringevoerd. Ik zeg dit niet omdat ik voor de doodstraf ben, ik zeg dit omdat mensen als Bernanke en Draghi potentiële aanjagers zijn van volkerenmoord. Blijf daarbij ook denken aan de krankzinnige hara kiri meets kamikaze monetaire politiek van de Bank of Japan, met een metastatische rise of the Nikkei als gevolg. Zij willen hun eigen munt doden, net zoals wij - graag zonder mij dan! - en de ami's.

    De DJI staat als een eenzame kathedraal in een landschap waarin ik mijzelf niet meer herken, vlak voor de naderende eindstrijd en eindtijd. Ik heb medelijden met onze nakomelingen die zullen moeten lijden in een in vele opzichten vernietigd landschap.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.