Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zorgen over euro hinderen Spaans herstel'

LONDEN (AFN) - De Spaanse economie kan zich niet oprichten zolang er twijfel is of de eurozone intact blijft. Dat zei de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos donderdag tijdens een bezoek aan de London School of Economics.

De Guindos zei ook vertrouwen te hebben dat Spanje slaagt in het oprichten van de zogeheten 'bad bank', waarin slechte leningen van financiële instellingen worden ondergebracht. Woensdag zei de minister al dat de bad bank in december opgetuigd zal zijn.

Hij ging ook in op vragen over de noodzaak voor steun voor de Spaanse staat, naast de 100 miljard euro die is vrijgemaakt door de overige eurolanden voor de Spaanse bankensector. ,,Spanje heeft absoluut geen noodsteun nodig'', aldus De Guindos. ,,Spanje is een concurrerend en duurzaam land.''

Premier Mariano Rajoy zei dinsdag al dat Spanje niet op het punt staat om steun aan te vragen. Zijn uitspraak stelde de financiële markten echter niet gerust.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2012 20:23
    De werkloosheid, de corruptie, de grote hoeveelheid politici en overheidsinstanties, de invloed van de bankwereld op de overheid (o.a. door dhr. De Guindos, voorzitter van Lehman Brothers Spanje ten tijde van het faillissement), het gebrek aan een grondige aanpak van belastingfraude, vriendjespolitiek waardoor familie van politici allerlei politieke baantjes krijgen, de politieke druk om demonstreren in Spanje aan banden te leggen en om de rechterlijke macht in te perken hinderen het Spaans herstel in een onvoorstelbaar veel grotere mate dan "zorgen over de euro".
  2. [verwijderd] 5 oktober 2012 08:16
    Het ingediende spaanse budget wordt van alle kanten aangevallen als veel te optimistisch.

    Daar gaan we weer.

    De spaanse centrale bank voorzitter, de catalaanse afgevaardigde en de EU zelf zeggen dat de prognoses in het ingediende plan veel te optimistisch zijn.

    En met dat soort planners moet je dan afspraken maken.

    En die de Guindos moet al helemaal zijn mond houden want die heeft altijd gezegd dat er helemaal geen bail out of wat dan ook nodig is, ook weer een enorme echo natuurlijk van alle andere landen die uiteindelijk wel allemaal meer kwamen bedelen.

    Maar je zou toch mogen verwachten dat er nu wat geleerd was en dat niet iedere keer ieder nieuw land weer begon met dezelfde list en bedrog om zoveel mogelijk los te krijgen zonder ook maar iets te doen en dan aan de andere kant de regeringsLIJDERS van de andere landen die schijnbaar niets geleerd hebben die daar weer allemaal in trappen.
  3. [verwijderd] 5 oktober 2012 09:04
    @Hans
    "Maar je zou toch mogen verwachten dat er nu wat geleerd was en dat niet iedere keer ieder nieuw land weer begon met dezelfde..."

    Waarom verwacht je dat ?
    De lui die in de top zitten hebben zo'n hoge dunk van zichzelf, dat ze zich boven de anderen plaatsen. Zij weten het béter, en maken niet zulke domme fouten, denken ze zelf.
    De hele wereld draait om hen, daarom ervaren ze ook dat de Euro hén in de weg zit.

    Het is eigenlijk veel gekker dat wij steeds dat soort lui in de top laten komen, steeds weer !
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links