Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Ahold Delhaize daalt op groen Damrak

Ahold Delhaize daalt op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs koerste donderdag licht in de plus. Ook de andere Europese beurzen stonden op de laatste handelsdag van augustus in het groen. Op het Damrak stond Ahold Delhaize onder druk na een omzetwaarschuwing van zijn Franse concurrent Carrefour.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 514,72 punten. De hoofdindex stevent daarmee af op een maandverlies van circa 2 procent. De MidKap klom 0,5 procent tot 779,12 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent.

Ahold Delhaize sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,6 procent. De Franse supermarktketen Carrefour verlaagde bij de publicatie van de halfjaarcijfers zijn omzetverwachting voor heel 2017, vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Carrefour kelderde in Parijs bijna 12 procent.

Stijger

Grootste stijger in de AEX was digitaal beveiliger Gemalto met een winst van 1,6 procent. In de MidKap ging advies- en ingenieursbureau Arcadis aan kop met een plus van 2,8 procent. Grootste daler was postbedrijf PostNL met een min van 1,1 procent.

Bij de kleinere bedrijven klom VolkerWessels 1,7 procent. Het bouwbedrijf realiseerde fors meer winst in de eerste jaarhelft. Topman Jan de Ruiter sprak van een belangrijk halfjaar met als belangrijkste gebeurtenis de beursgang van de onderneming. HAL daalde bijna 2 procent. De investeringsmaatschappij zag de winst in de eerste helft van het jaar fors dalen door lagere boekwinsten.

Winst

Bouygues won ruim 1 procent in Parijs. Het Franse bouw-, media- en telecombedrijf behaalde in de eerste jaarhelft fors meer winst. Pernod Ricard zakte 3,7 procent. Het Franse drankenconcern schroefde de verwachting voor het nieuwe boekjaar op. Wel krijgt het bedrijf waarschijnlijk te maken met tegenwind in India. Daar gaan de belastingen omhoog en wordt het verkopen van alcohol nabij snelwegen aan banden gelegd.

In Londen won Hays 0,2 procent. De Britse recruiter zag de winst afgelopen boekjaar flink groeien. Hays wil vanwege de goede prestaties zijn dividend opvoeren en stelde ook een speciaaldividend voor.

De euro was 1,1883 dollar waard, tegen 1,1916 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef onveranderd op 45,97 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 50,65 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen
Ahold Delhaize kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 31 augustus 2017 16:53
    @bonost, mee eens en afgelopen week bijgekocht. AholdDelhaize kan het wel aan en als ik hoor en zie van de AH winkels (incl. Bol.com)! dan loopt het gewoon goed. Het is ook wel een vreemd iets per 1 september neemt bijv. Philips KPN en dan zegt Philips dat de tarieven met 10% zullen dalen. Dezelfde mensen/processen/producten zijn er nog en dan denkt Amazon we fixen het even. Eerst zien dan geloven.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.