Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM schrapt dividend en trekt prognoses in

Gepubliceerd op 31 maart 2020 08:24 | Views: 7.241 | Onderwerpen: dividend

BAM 29 mei

1,52 -0,03 (-1,68%)

BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM schrapt zijn voorstel voor de uitkering van dividend en trekt de verwachtingen voor dit jaar in vanwege de coronacrisis. Daarnaast gaat het bouwbedrijf in de kosten snijden om de financiële buffers te versterken.

Volgens BAM is het onvermijdelijk dat de resultaten geraakt zullen worden door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte in te dammen. In Nederland en Duitsland gaan de meeste werkzaamheden nog door, maar wel op een lager pitje. In Groot-Brittannië wordt sinds deze week op een aantal projecten het werk weer hervat. In Ierland is het werk op verzoek van de overheid stilgelegd, terwijl ook in België de werkzaamheden grotendeels zijn gestopt.

BAM zet het mes in alle kosten die niet noodzakelijk worden geacht, zoals externe adviseurs. Verder heeft het hoogste management ingestemd met een verlaging van het loon met 20 procent zolang de pandemie duurt. Het bedrijf zegt dat het nog onmogelijk is om in te schatten wat de uiteindelijke impact zal zijn van het virus op de resultaten.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van BAM die op 15 april gepland staat, gaat volgens het bedrijf in aangepaste vorm door. Er wordt een dringend beroep op aandeelhouders gedaan om niet fysiek aanwezig te zijn, maar vooraf via een volmacht te stemmen en vragen te stellen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 65% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 innicksname 31 maart 2020 09:24
  quote:

  Sloeki schreef op 31 maart 2020 09:08:


  Komt allemaal goed uit voor BAM, met of zonder corona is een reorganisatie onvermijdelijk.

  Tegenvallende resultaten met veel te dure mensen die zich allemaal hebben ingevreten (management). Wordt tijd dat salarissen een beetje normaal worden daar.

  Heb je info van binnenuit? Geef eens een voorbeeld.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare