Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Klanten Crédit Agricole recht op vergoeding'

Gepubliceerd op 31 mrt 2018 om 19:36 | Views: 3.039

Crédit Agricole 26 mrt

10,49 +0,02 (+0,21%)

HILVERSUM (AFN) - Duizenden klanten van Crédit Agricole hebben recht op compensatie, omdat de bank te hoge rentes berekende op doorlopende kredieten. Dat meldt het tv-programma Kassa zaterdag op basis van eigen onderzoek. Het totale bedrag kan volgens het consumentenprogramma oplopen tot ,,vele miljoenen euro's".

Kassa baseert zich op een zaak van Gerard de Graauw, een klant van de Intermediaire Voorschotbank, een dochter van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. De Graauw sluit in 2006 een doorlopend krediet af, maar vindt dat de bank veel te hoge rentes hanteert en maakt dit aanhangig bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Begin dit jaar geeft het KiFiD hem gelijk . Hoewel de bank in het prospectus beloofde de rente te laten zakken bij een daling van de marktrente, blijven dalingen achterwege, aldus het instituut. Daarom moet de bank hem 34.000 euro terugbetalen, aldus Kassa.

Belofte

Ook andere Nederlandse Crédit Agricole-dochters Interbank, NVF Voorschotbank, Finata Bank en Mahuko Financieringen zouden de belofte hebben gebroken. Daarom komen nog eens duizenden klanten van de bank in aanmerking voor compensatie, zo zegt Kassa op basis van de mening van gespecialiseerde advocaten. In de tv-uitzending zei advocaat Rob Leijssen dat de schade voor de bank kan oplopen tot ,,40, 50, 60 miljoen euro".

Volgens Kassa heeft Crédit Agricole in een reactie gezegd dat het om een individueel geval gaat en dat ze wegens privacy-redenen geen informatie geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Crédit Agricole 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Crédit Agricole

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
crookje
0
Stephan010
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links