Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Hogere kosten tegenvaller bij ING'

AMSTERDAM (AFN) - De opgelopen kosten bij ING zijn een tegenvaller, vinden analisten van KBC Securities. Ook is de voorspelling van het financiële concern over de impact van de nieuwe Basel IV-regels niet zo rooskleurig. Daarom heeft KBC zijn advies voor het aandeel ING verlaagd, van hold naar reduce.

ING streeft er naar om de kosten afgezet tegen de baten op een score tussen de 50 en 52 procent te krijgen. Deze graadmeter ging afgelopen jaar echter omhoog van 54,2 naar 55,5 procent. In het vierde kwartaal kwam de ratio zelfs uit op bijna 60 procent. Dit maakte het aandeel ING kwetsbaar, vindt KBC.

Het financiële concern heeft verder aangegeven dat Basel IV, in de huidige vorm, naar verwachting leidt tot stijging van de risicogewogen activa met 15 tot 18 procent. Dit zou betekenen dat de belangrijke CET1-ratio op termijn naar zo'n 12,5 tot 12,8 procent zou zakken. Dat is dus lager dan de gewenste 13 procent, merkt KBC op. Deze graadmeter geeft aan hoe robuust een bank is, op basis van de hoeveelheid eigen vermogen tegenover het risico dat een bank loopt.

Lichtpuntjes

In de cijfers die ING woensdag voorbeurs publiceerde waren ook enkele lichtpuntjes aan te wijzen. Zo zijn de rente-baten en inkomsten uit commissies wel verder opgelopen. Deze positieve zaken worden volgens de marktvorsers echter overschaduwd door het tegenvallende nieuws.

Het koersdoel voor ING staat nu op 15,50 euro bij KBC. Dat was eerst 16,50 euro. Het aandeel ING zakte woensdag in het eerste half uur handelen met 1,2 procent naar 15,87 euro. Daarmee was de bank een van de grootste verliezers in de AEX.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC
  2. Focus op retail banking pakt goed uit bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2018 12:15
    Ze mogen best wat uitgeven aan de veiligheid van mobiel bankieren, vanochtend lag het er weer uit. Driemaal niet kunnen inloggen daardoor en wat doet ING? Ze blokkeren mijn mobiele toegang. Kan ik opnieuw mijn toestel gaan registreren, in de hoop dat ze het niet weer blokkeren. Grrrr.... :(

    A.u.b. mobieltjes niet blokkeren wanneer jullie site plat ligt ING en mensen daardoor niet kunnen inloggen.

    Goh... en mailtje sturen mag ook niet meer, je kunt alleen contact opnemen via uitstervende derde partijen zoals Facebook. Normaal communiceren is kennelijk niet van deze tijd.

    Gaat niet goed zo ING...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.