Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Industriële spionage door Chinezen trof Philips'

Gepubliceerd op 30 dec 2019 om 21:02 | Views: 4.145 | Onderwerpen: China

Philips Koninklijke 20 jan

45,05 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - Industriële spionage door hackers in dienst van de Chinese veiligheidsdiensten heeft ook medisch technologiebedrijf Philips getroffen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De hack die werd uitgevoerd door verschillende cloudproviders binnen te dringen was volgens de krant veel groter dan eerder bekend was.

De spionage, die bekend staat onder de naam Cloud Hopper, werd in 2016 ontdekt door beveiligingsonderzoekers. Toen was er sprake van veertien getroffen bedrijven die niet bij naam genoemd werden. The Wall Street Journal, die zich baseert op verschillende bronnen binnen het onderzoek naar de hack, schrijft dat bij Philips onder meer medische onderzoeksgegevens werden buitgemaakt. Het Nederlandse bedrijf zegt in een reactie dat er geen patiëntgegevens zijn verkregen.

Ook mijnbouwbedrijf Rio Tinto zou doelwit zijn geweest. Bij dat bedrijf werden grondonderzoeksresultaten van potentiële nieuwe mijnen buitgemaakt.

Cloudbedrijven

De hack werd uitgevoerd via ruim tien clouddienstverleners als IBM en HP Enterprise (HPE). Die laatste partij werd zo overlopen door hackers dat de onderneming niet zag dat hackers de netwerken van hun klanten opnieuw betraden nadat HPE hen had verteld dat de kust veilig was.

De VS hebben twee Chinezen aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij de hack. Zij zijn echter nooit opgepakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toddemij
0
En die Chinezen komen er maar mee weg, tijd dat die eens in mondiaal overleg goed aangepakt worden.
Just lucky
0
Het gele opperhoofd XI jinping houdt zijn kaken stijf op elkaar en doet als of er niets aan de hand is. Aanpakken die gele rakkers, ook van uit de EU, direct alle import voorzien van importheffingen. Wordt dan wel iets duurder, maar dat zijn het milieu, mensenrechten, interlectueel eigendom en ecomomische belangen wel waard.
peter545
0
ramp 2017
2
Google doet dagelijks het zelfde bij al zijn gebruikers , maar ja dat is Amerikaans en daar wordt niets van gezegd , de gebruiker geeft zelf namelijk toestemming bij gebruik van Google producten ....
Theo32
0
Dus kortom... wat je _niet_ op de cloud zet als bedrijf of prive persoon... kan dan ook niet door cloud hackers worden ontfutseld.

Gewoon weer je eigen serverfarm met eigen opslag regelen. Old school - maar wel je eigen old school...
jonas
2

Het is bekend en ook bij ASML zijn die Chinezen bezig geweest. Wie deed en doet er wat aan? Niet die Clinton en niet die heilig verklaarde Obama (heiligverklaring vanwege kleurtje en niet effectief beleid) maar ene meneer Trump! En daarmee heeft die Trump de goede lijn en aanpak richting de kennisstelers uit andere landen.

Met groet en helemaal politiek incorrect, Jonas

PS Ik gebruik mijn eigen gezonde verstand en kijk naar feiten en ben dus met trots politiek incorrect. Bij het NRC en de Volkskrant, NPO lopen ze liever mee met het linkse napraten en niet zelf informatie vergaren en zelf denken.
Theo32
0
Och... chinezen chinezen... weer erg selectieve en eenzijdige berichtgeving weer. Wat de Amerikanen destijds hier met Philips/Text Lite hebben uitgespookt... ja, de beursbengels van toen weten het nog maar al te goed - daar kwam geen chinees aan te pas. Dat is pas de andere kant op kijken!
Mijn Vriend
1
quote:

Just lucky schreef op 30 dec 2019 om 21:57:


Het gele opperhoofd XI jinping houdt zijn kaken stijf op elkaar en doet als of er niets aan de hand is. Aanpakken die gele rakkers, ook van uit de EU, direct alle import voorzien van importheffingen. Wordt dan wel iets duurder, maar dat zijn het milieu, mensenrechten, interlectueel eigendom en ecomomische belangen wel waard.


Van welke planeet?
Hacken doen alle zelfrespecterende landen.
Vanuit de EU?, die pakt de duivel zelve (Mark Sucker)met fluwelen handschoenen aan.
Mensenrechten, Trump ging met zijn eerste buitenlandse reis naar SA; het meest verachtelijke land op deze planeet. Overdosis MSM: Demonstraties in Hong Kong zijn continue in het nieuws, die in Irak amper met honderden doden want hotels niet zo goed en legt het falen van de VS bloot.
Milieu? Het zijn de Jankerts die Parijs hebben opgezegd en pp veel meer CO2 uitstoten. En India is wel iets smeriger dan China: en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-po...
Intelectuele Eigendommen, trekken al jaren bij, de Chinees weet heel goed het verschil tussen fake en minder fake, zie ook de laatste miljardenstijging van Bernard Arnault of Louis Vuitton.
Economische belangen. Ja, dat China met de dag veel sterker wordt dan de EU kan niemand ontgaan en zolang de maandelijkse Brussel-Straatsburg verhuizing doorgaat zijn de EU concepten inferieur en wordt de EU relatief alleen maar zwakker.

En waarom het bericht niet aangeeft wie de Philips beveiligingschef was ten tijde van de hack is mij een raadsel. Philips was ook al eerder slachtoffer van een VS hack, misschien liggen de hack problemen bij Philips zelf.
Chiddix
0
Kaspersky
0
Phillips zetten ze onder druk met dit nieuwsbericht. Als Phillips het gewenste niveau bereikt stappen ze in op een steunpunt en enkele dagen/weken later komt er positief nieuws en stijgt de koers weer.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links