Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine plus voor beurs Amsterdam

Gepubliceerd op 30 november 2020 16:11 | Views: 2.447

AEX 16:33

664,41 +5,11 (+0,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond maandag op de laatste handelsdag van november licht in de plus. Op de andere Europese beurzen was een wisselend beeld te zien. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de brexitonderhandelingen in de gaten. Op het Damrak stond ABN AMRO onder druk. De bank kwam met een update van de strategie en kondigde aan banen te schrappen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,1 procent hoger op 612,73 punten. De AEX wist deze maand zo'n 15 procent te winnen, dankzij het positieve nieuws over de coronavaccins. De MidKap zakte 0,3 procent tot 912,31 punten. Frankfurt steeg 0,6 procent, maar Parijs en Londen daalden tot 0,3 procent.

ABN AMRO was hekkensluiter in de AEX, met een verlies van 7,6 procent. De bank gaat de komende vier jaar tot 15 procent van de banen schrappen, oftewel zo'n 2700 arbeidsplaatsen. Het concern wil daarmee tegen 2024 jaarlijks zo'n 700 miljoen euro aan kosten besparen. Het merendeel van de banen zal pas na 2022 verdwijnen. Verder verkoopt ABN AMRO zijn hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas en huurt daarvan een deel weer terug. Volgens analisten vallen de strategische plannen van de nieuwe topman Robert Swaak tegen.

Aegon klimt, ook uitzender Randstad profiteert

Uitzender Randstad (plus 3,4 procent) profiteerde van adviesverhogingen door ING en Credit Suisse. Aegon klom 4 procent. KBC Securities schroefde zijn aanbeveling op, na het nieuws dat de verzekeraar zijn Centraal- en Oost-Europese tak verkoopt aan de Oostenrijkse branchegenoot Vienna Insurance Group voor 830 miljoen euro.

Unilever steeg 1,2 procent. Het levensmiddelen is op papier een volledig Brits bedrijf geworden, met het hoofdkantoor in Londen. Nederlandse aandelen Unilever NV zijn omgezet in Britse aandelen Unilever PLC, die wel een notering houden in de Amsterdamse hoofdindex.

In de MidKap zakte Fugro 5,3 procent. De bodemonderzoeker heeft een schikking getroffen met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over het lekken van koersgevoelige informatie door het bedrijf. SBM Offshore verloor 1,2 procent. De Zwitserse justitie vermoedt dat drie dochterondernemingen van de maritiem oliedienstverlener niet genoeg hebben gedaan om corrupte betalingen te voorkomen tussen 2005 en 2012.

De euro was 1,1991 dollar waard, tegen 1,1954 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 45,32 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 47,91 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 30 november 2020 17:38
    BReaking news (andere fora) : www.youtube.com/watch?v=flsF7trvq2c

    Nu de “retraction paper“ (verzoek om terugtrekking van de Drosten - PCR paper) is ingediend door moleculair geneticus Peter Borger & co, voelt ook topviroloog Marion Koopmans nattigheid. Bij NPO Radio 1, vertelde de co-auteur van de Drosten-PCR paper, twee dagen geleden tegen Thijs van der Brink dat de PCR test geen diagnostische indicatie is, die kan aantonen of je besmet bent met het virus.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare