Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Huawei heeft via de cloud nog toegang tot VS'

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese tech- en telecomreus Huawei Technologies concentreert zich met het oog op de toekomst op zijn groeiende clouddiensten. De onderneming, die gebukt gaat onder Amerikaanse sancties vanwege vermeende spionagepraktijken, zou met haar cloudactiviteiten nog toegang hebben tot chips in de Verenigde Staten. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.

De sterk groeiende cloudtak van Huawei houdt zich onder meer bezig met gegevensverwerking en opslag van data. Ook heeft Huawei via de cloud toegang tot techniek met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Sinds begin dit jaar heeft Huawei de aandacht voor de cloudddivisie vergroot, waarbij deze bij het bedrijf nu een evengrote rol spelen als de de smartphone- en telecomdivisie, meldt de krant.

De VS zetten Huawei en andere Chinese bedrijven eerder op een zwarte lijst, omdat ze een gevaar voor de nationale veiligheid zouden zijn. Onlangs kwamen daar tientallen Huawei-partners bij. Met die stap wil de regering-Trump voorkomen dat Huawei exportcontroles kan omzeilen voor het verkrijgen van elektronische componenten die zijn ontwikkeld of geproduceerd met behulp van Amerikaanse technologie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 30 augustus 2020 15:20
    Prachtige bevestiging hoe fijn het is om bepaalde zaken in je bedrijf nimmer op computers te doen die op 1 of andere wijze op het internet zijn aangesloten. Loskoppelen die handel daar waar het kan. En waar een wil is is een weg ! En cash he...ook niet onbelangrijk, je boekhouding loskoppelen van het intenet en cash accepteren. Dit gaat ook op thuis he !!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.