Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice Europe tevreden over resultaten tweede kwartaal

Gepubliceerd op 30 juli 2020 18:28 | Views: 2.803

ALTICE EUROPE N.V. 17:35

5,34 +0,00 (+0,04%)

PARIJS (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterk gepresteerd ondanks de coronacrisis. Volgens oprichter grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het om de groei van de belangrijkste telecom-activiteiten in thuismarkt Frankrijk op peil te houden. Wel drukte de crisis op de inkomsten uit internationale roaming, omdat er amper nog verre reizen werden ondernomen door mensen. Ook waren de marges op de verkoop van bepaalde apparatuur lager.

De totale opbrengsten bedroegen 3,5 miljard euro, ruim 1 procent minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Maar als de activiteiten op het vlak van apparatuur en roaming niet meegeteld worden, was sprake van meer dan 4 procent groei. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) steeg daarbij een fractie tot 1,4 miljard euro.

"Al met al hebben we in het tweede kwartaal een sterke prestatie neergezet", vindt Drahi. Altice Europe bevestigt zijn eerder naar buiten gebrachte financiële prognoses voor heel 2020. Het concern blijft zich voorlopig richten op het afbouwen van schulden. Dat doet de onderneming onder meer door erg te letten op de winstgevendheid en de kasstroom.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare