Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaat ArcelorMittal veel beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 30 juli 2020 10:47 | Views: 4.133 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 23 okt

12,45 0,00 (-0,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het bedrijfsresultaat van staalconcern ArcelorMittal over het tweede kwartaal viel veel beter uit dan verwacht. Dat meldde zakenbank Goldman Sachs. Het ebitda-resultaat, de belangrijkste winstgraadmeter van het bedrijf, bedroeg 707 miljoen dollar.

ArcelorMittal had zelf een prognose uitgesproken voor een ebitda in een bandbreedte van 400 miljoen tot 600 miljoen dollar. De consensus van analisten lag op 482 miljoen dollar. Volgens Goldman Sachs profiteerde ArcelorMittal van hoger dan verwachte staalverschepingen en lager dan verwachte operationele kosten. Verder wijst de bank op de handhaving van de prognoses voor 2020 rond de kasbehoefte en de doelstelling voor de schuld. Het advies is buy en het koersdoel staat op 14 euro.

ING sprak van solide cijfers voor ArcelorMittal en is positief gesteld over het cijferbericht. Het advies is buy, met een koersdoel van 18 euro. Citi zegt dat het bedrijf sterke resultaten heeft behaald. De bank hanteert een buy-advies met een koersdoel van 13,50 voor ArcelorMittal.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde donderdag omstreeks 10.35 uur 1,2 procent hoger op 9,75 euro. Daarmee was het koploper in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 74% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare