Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Inflatie eurozone in juni iets toegenomen

Gepubliceerd op 30 juni 2020 11:16 | Views: 1.201 | Onderwerpen: Europa, inflatie

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni licht opgelopen naar 0,3 procent op jaarbasis, van 0,1 procent in mei. Prijsstijgingen voor voedingsmiddelen, alcohol en tabak waren volgens een voorlopige raming van het Europese statistiekbureau Eurostat de grootste aanjagers van de inflatie.

Energieprijzen waren nog steeds veel lager dan een jaar eerder, hoewel de daling minder sterk was dan in mei. Juni werd gekenmerkt door de geleidelijke heropening van het openbaar leven na lockdowns in veel Europese landen. Economen hielden in doorsnee rekening met 0,2 procent inflatie op jaarbasis.

De kerninflatie, dus zonder de invloed van de sterk schommelende prijzen voor energie en levens- en genotsmiddelen, was in juni 0,8 procent. In mei werd hier nog een prijsstijging van 0,9 procent gemeten.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

inflatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare