Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Allianz trekt winstverwachting in vanwege coronacrisis

Gepubliceerd op 30 april 2020 20:11 | Views: 2.542

Aegon 10:41

2,79 +0,08 (+3,06%)

ALLIANZ SE NA O.N. 03 jul

184,38 -1,14 (-0,61%)

MÜNCHEN (AFN) - Allianz heeft zijn winstverwachting voor 2020 ingetrokken vanwege de coronacrisis. Volgens de Duitse verzekeraar is het waarschijnlijk toch niet meer mogelijk om aan de eerder gestelde doelstelling te voldoen.

Het concern meldde tevens voorlopige resultaten over het eerste kwartaal. Daarin is sprake van een operationele winst over de periode van 2,3 miljard euro. Dat komt neer op een fikse daling vergeleken met een jaar terug, toen dit resultaat nog 3 miljard euro bedroeg. Onder de streep blijft er waarschijnlijk maar 1,4 miljard euro over, van 2 miljard euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Allianz mikte voor de coronacrisis toesloeg nog op een operationele winst in heel 2020 van 11,5 miljard tot 12,5 miljard euro. Het bedrijf gaat nu werken aan een herziening van zijn plannen en wil vervolgens met een nieuwe winstverwachting komen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 75% zegt verkopen 8 stemmen
ALLIANZ SE NA O.N. 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare