Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Azië overwegend omlaag

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in Azië zijn donderdag overwegend met verlies gesloten. De oliegerelateerde fondsen in het Verre Oosten wisten echter te profiteren van de wat hogere olieprijzen. Verder ging in Seoul de aandacht uit naar de lancering van de nieuwste smartphones door Samsung.

In Tokio eindigde de Nikkei-index met een min van 0,8 procent op 19.063,22 punten. Oliebedrijf Inpex en Japan Petroleum Exploration gingen 0,3 procent vooruit. Technologieconcern Toshiba won ruim 4 procent nadat een dag eerder faillissement werd aangevraagd voor zijn Amerikaanse nucleaire tak Westinghouse na miljardenafschrijvingen op het onderdeel.

Samsung boekte een koerswinst van 0,5 procent op de beurs in Seoul. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7 uitwissen. De Kospi-index zakte 0,2 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng in de tussentijdse handel een verlies van 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney was een positieve uitschieter in de regio met een plus van 0,4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links