Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pfizer positiever over jaarwinst

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 12:47 | Views: 1.078

Pfizer Inc 23 nov

36,52 -0,18 (-0,49%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Pfizer heeft zijn winstverwachting voor 2019 omhoog bijgesteld. Het Amerikaanse concern deed in het derde kwartaal goede zaken met zijn biofarmaceutische tak waardoor het met meer vertrouwen naar de toekomst kijkt. Met name medicijnen voor de behandeling van borstkanker en reumatoïde artritis waren in trek.

Pfizer verwacht nu een winst per aandeel tussen 2,90 dollar en 3 dollar, vergeleken met 2,80 dollar en 2,90 dollar eerder. De omzetverwachting is aangescherpt tot 51,2 miljard tot 52,2 miljard dollar. De positievere blik op de jaarresultaten is het gevolg van de sterke prestaties in de eerste negen maanden van 2019, lichtte de financieel directeur toe.

Op het vlak van winstgevendheid presteerde Pfizer beter in de voorbije periode. Onder de streep resteerde 7,7 miljard dollar. Een jaar geleden hield Pfizer 4,1 miljard dollar over. De omzet in het derde kwartaal daalde wel met 5 procent tot 12,7 miljard dollar mede vanwege het verlies van een exclusief patent in de Verenigde Staten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pfizer Inc 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare