Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways verhoogt omzet en orderontvangst

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 08:49 | Views: 4.844

Neways 13:09

8,20 0,00 (0,00%)

SON (AFN) - Neways Electronics heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet behaald, geholpen door de sterkere vraag naar elektrotechnische componenten uit de sectoren automotive en semiconductor en in mindere mate industrial.

De netto-omzet bedroeg 264,5 miljoen euro, een stijging van ruim 7 procent op jaarbasis. De orderontvangst ging met bijna 7 procent omhoog, vooral dankzij nieuwe orders bij e-mobility. Per eind juni stond de orderportefeuille op 324,6 miljoen euro tegen 300,8 miljoen euro eind juni vorig jaar.

Het genormaliseerd bedrijfsresultaat zakte met 19 procent tot 8,9 miljoen euro. Daarbij wees Neways onder meer op kosten voor verhuizing van productie tussen vestigingen en hogere aanloopkosten voor de opstart van nieuwe producten. Onder de streep resteerde een nettowinst van 5,1 miljoen euro, een kwart minder dan vorig jaar.

Omzetverwachting

Topman Huub van der Vrande zei in een toelichting dat onder invloed van de geopolitieke spanningen het groeitempo wel wat afneemt en dat bepaalde klanten orders uitstellen, vooral bij de halfgeleider-activiteiten. Wel geeft hij aan dat Neways blijft groeien onder verslechterende marktomstandigheden, dankzij de goede spreiding van omzet.

Neways verwacht nog steeds, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, dat de omzet dit jaar zal stijgen. Het resultaat zou in de tweede helft van dit jaar hoger moeten uitvallen dan in de eerste helft.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 64% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Neways Electronics

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Nuchtere Kijk Op 29 augustus 2019 09:53
  @KnightV: Maar ik snap dat er een kleine 10% af gaat nu. De automotive is iets wat ineens niet meer zulke goede vooruitzichten heeft. Er komt juist een hele moeilijke tijd aan voor de Autobranche ! Het kan niet anders zijn, dat Neways daar ook later veel van gaat merken. Zie ook mogelijk deze uitspraken.

  "Topman Huub van der Vrande zei in een toelichting dat onder invloed van de geopolitieke spanningen het groeitempo wel wat afneemt en dat bepaalde klanten orders uitstellen".
 2. forum rang 6 Profitmaker 29 augustus 2019 10:26
  Terwijl Jan met de Pet verkoopt ziet PM dit weer als een prachtig bijkoopmoment.

  Resultaat HJ1 staat tijdelijk iets onder druk door aanloopkosten van nieuwe producten en verplaatsingskosten maar piet particulier is uiteraard niet in staat daar door heen te kijken. Had PM uiteraard ook niet verwacht dat ze daartoe in staat zouden zijn.

  Neemt PM uiteraard niemand kwalijk. Prachtig bijkoopmoment nu vindt PM.
 3. forum rang 6 Profitmaker 29 augustus 2019 10:41

  Het aandeel wordt nu afgestraft omdat bottom line in HJ1 het resultaat wat lager is dan verwacht door kosten die samenhangen met de verhuizing van productie tussen vestigingen en hogere aanloopkosten van nieuwe producten. Daarnaast speelt een onevenwichtige vraag over de vestigingen een rol.

  PM is zeer tevreden met de cijfers (niet over de koers vandaag uiteraard) en ziet dit als een uitgelezen moment om bij te kopen. PM moet wel glimlachen om de particuliertjes die niet in staat zijn om als het ware door de cijfers heen te kijken en nu hun stukken verkopen en daarmee koersdruk veroorzaken.

  Neways: ga zo door! Prima outlook!


 4. TVtook 29 augustus 2019 16:25
  Van juni op juni ( gelijke seizoen invloed) nemen de vorderingen toe en handelsschulden af, kredieten met ong. 50Mio toe en voorraden bijna gelijk, dus niet echt af. Werkkapitaal neemt met ong. 40% toe. Cashflow management ziet er dus niet zo super uit.
  Op de AvA werd nogmaals benadrukt dat voorraadbeheer een prioriteit was en logistieke goederenflow over de diverse fabrieken verbeterd moest worden. Dat werkt nog niet zo goed zo te zien. Nu maar hopen dat de juiste maatregelen worden genomen om de de cashflow te verbeteren, met danook positief bottomline effect.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare