Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rustig begin voor Wall Street in de maak

Gepubliceerd op 29 juni 2020 15:01 | Views: 1.518

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen van New York lijken de nieuwe handelsweek met kleine winsten te beginnen, na de stevige uitverkoop vorige week. Beleggers hopen op meer stimulans om de economie door de crisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing weet de aandacht op zich gericht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX.

De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd, wakkerde de zorgen aan over het economische herstel, waarmee de roep om extra maatregelen luider wordt. Het wereldwijde dodental van het longvirus bedraagt inmiddels meer dan 500.000.

Boeing mag beginnen met de testvluchten van de 737 MAX om een nieuwe certificatie te krijgen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) gaf het bedrijf daarvoor zondag toestemming. De toestellen van dat type werden meer dan een jaar aan de grond gehouden na twee crashes, met in totaal 346 doden. Problemen met het besturingssysteem speelden een beslissende rol bij het neerstorten. Die zouden nu zijn opgelost.

Facebook

Verder staat Facebook nog altijd in de belangstelling nu steeds meer adverteerders geen heil zien in reclames via de sociale netwerken van het bedrijf. De klagers vinden dat Facebook te weinig doet om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Ook Twitter staat om die reden in de schijnwerpers. Facebook zegt scherper op racistische reclames te gaan letten en problematische berichten van politici van een label te gaan voorzien. Onder meer koffieketen Starbucks en drankenbedrijf Diageo stopten hun campagnes.

Verder staat cosmeticamaker Coty in de belangstelling. Dat bedrijf nam een belang in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Coty koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Chesapeake Energy

Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy maakte bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen. Verder maakte restaurantketen Chipotle Mexican Grill een samenwerkingsverband met maaltijdbestelbedrijf Grubhub bekend.

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag stevig gedaald. De Dow-Jonesindex sloot 2,8 procent in de min op 25.015,55 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 2,4 procent tot 3009,05 punten en techbeurs Nasdaq verloor 2,6 procent tot 9757,22 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
 1. TraderInWaves 29 juni 2020 15:38
  "Rustig begin voor Wallstreet" . Stilte voor de storm?
  Het ziet ernaar uit dat er voorlopig een status quo is tussen de stieren en de beren:)
  Dit lijkt een opmaat voor een grote clash. Nu is het puur observeren van elkaars krachten.
  Ik vraag me af welke konijn de Trump en de FED uit de hoge hoed gaan toveren.
  Er is een ongeschreven regel dat het effect van dezelfde oplossing niet gelijk is qua impact als bij de eerste.

  Er komt een moment dat de rek eruit is. Natuurwetten kun je niet herschrijven, ondamks je geldprintcapaciteit. Het is net als een elastiek. Als die klapt...kun je het beter niet in je hand houden op dat moment. Het hangt ervan af aan welke kant je staat en welke richting de klap op gaat :)
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare