Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Autoconcern GM kritisch over importheffingen

WASHINGTON (AFN/RTR) - Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) heeft kritisch gereageerd op de importheffingen die president Donald Trump dreigt op te leggen op buitenlandse auto's. Volgens GM kunnen die leiden tot banenverlies bij het bedrijf in de Verenigde Staten en ondermijning van de concurrentiepositie ten opzichte van buitenlandse rivalen.

Het bedrijf liet weten dat vanwege de heffingen het mogelijk zijn aanwezigheid op de Amerikaanse thuismarkt zal moeten afbouwen. GM is het grootste autoconcern van de VS. Ook kunnen de tarieven leiden tot vergelding door andere landen en dreigen de VS geïsoleerd te raken van de wereldwijde markt, aldus GM.

GM deed de verklaringen bij het Amerikaanse ministerie van Handel. Washington is momenteel bezig met een onderzoek of de import van buitenlandse auto's een risico vormt voor de nationale veiligheid.

Eerder deze week zei motorfietsenbouwer Harley-Davidson nog dat het een deel van zijn productie in de VS gaat verplaatsen naar het buitenland in verband met de extra importheffingen van de Europese Unie op Harleys. De Europese importheffingen op een reeks Amerikaanse producten waaronder Harleys zijn een vergeldingsmaatregel tegen de staal- en aluminiumheffingen van Trump.

Lees over dit aandeel ook

  1. General Motors verhoogt outlook
  2. General Motors krijgt groen licht voor nieuwe aandeleninkoop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2018 03:59
    Dat gaat helaas niet zomaar met een president. Daar is een impeachment procedure voor nodig. Daarbij heeft Trump al gezegd dat hij zichzelf gratie gaat verlenen ( dreigen dat hij dat kan). Dit is in de geschiedenis
    nog nooit voorgekomen en daarom weet niemand hoe dit juridisch werkt maar dat het de boel dan vertraagt is duidelijk. Dus ze zitten nog wel even opgescheept met deze mafkees. Het ziet er ook niet naar hij dat hij niet herkozen wordt. Dus ja Amerikanen zijn momenteel( de meerderheid) net zo gek als die ui in het witte huis.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.