Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Gemengd beeld op kalm Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag een wisselend beeld zien. Beleggers deden rustig aan na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het beurssentiment een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers op Wall Street keken met een schuin oog naar de Britse regering, die eerder op de dag officieel het EU-lidmaatschap opzegde.

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,2 procent op 20.659,45 punten. De brede S&P 500 eindigde 0,1 procent in de plus op 2361,13 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 5897,55 punten.

Dat de Britten de brexit activeerden, liet beleggers over het algemeen koud. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde. De komende tijd moet meer duidelijk worden over de exacte gevolgen. Dat de partijen nu twee jaar de tijd hebben om de scheiding te regelen wordt door veel kenners als te krap bestempeld.

Koerssprong

Vertex Pharmaceuticals maakte een koerssprong van dik 20 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft positieve resultaten bereikt met een experimenteel middel voor de behandeling van taaislijmziekte. De luxueuze huizeninrichter RH won 15 procent. Het voormalige Restoration Hardware kwam met beter dan verwachte resultaten en gunstige vooruitzichten.

PPG Industries won 0,8 procent aan beurswaarde. Het verfconcern, dat nog altijd aast op de Nederlandse branchegenoot AkzoNobel, ziet zich in de overnamepoging meer en meer gesteund door aandeelhouders van Akzo. Veel van hen willen dat het Nederlandse verf- en chemieconcern de dialoog aangaat met PPG Industries.

De keten van sportcafés Dave & Buster's Entertainment verloor 3,4 procent. De omzet viel afgelopen kwartaal lager uit dan analisten hadden gedacht.

MaxLinear

De maker van communicatieapparatuur MaxLinear maakte een koerssprong van 5,4 procent. Het bedrijf neemt voor 700 miljoen dollar technologiebedrijf Exar over. Het aandeel Exar won daarop ruim een vijfde aan beurswaarde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,2 procent tot 49,42 dollar en Brentolie klom 1,9 procent tot 52,30 dollar per vat. De euro noteerde 1,0764 dollar, tegen 1,0754 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 30 maart 2017 06:31
    Federale rechter Hawaï zet inreisverbod Trump definitief stop ?

    Gepubliceerd: 30 maart 2017 05:12

    Laatste update: 30 maart 2017 06:18

    Een federale rechter in Hawaï heeft het omstreden inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump definitief ingetrokken.

    De rechter in Hawaï oordeelde twee weken geleden al dat het nieuwe inreisverbod indruist tegen de Amerikaanse grondwet, die religieuze discriminatie verbiedt. Bovendien is het "gebrek aan logica in het voorstel tastbaar", stelde de rechter. Hij heeft deze uitspraak nu bekrachtigd.

    Trump liet eerder al weten het besluit van de federale rechter aan te willen vechten. De president noemde het besluit "ongekende juridische roekeloosheid" en bezwoer het besluit "zo ver als nodig" aan te vechten, bijvoorbeeld bij het Hooggerechtshof.

    Het inreisverbod had moeten gelden voor burgers van zes moslimlanden. In eerste instantie bestond de lijst uit zeven landen, maar Trump paste zijn plan iets aan nadat de eerste versie ook al door een federale rechter was opgeschort.

    Het nieuwe verbod betreft de inwoners van de islamitische landen Jemen, Soedan, Somalië, Syrië, Libië en Iran.

    Discriminatie

    De rechter in Hawaï was niet de enige die het inreisverbod afkeurde. Ook een rechter in Maryland stelde dat het inreisverbod ongrondwettig was. Het nieuwe decreet van Trump trof vooral moslims en was dus discriminerend. Bovendien kon het Witte Huis niet aantonen waarom de maatregel het land veiliger zou maken.

    Geen enkele terrorist die de afgelopen tientallen jaren slachtoffers maakte in de VS kwam uit een van de landen die op de verbodslijst stonden. Andere landen waar dit wel voor gold, zoals Saudi-Arabië, stonden niet op de lijst. Critici merkten op dit een land is waar de bedrijven van Trump intensief zaken mee doen.

    Door: NU.nl/Reuters

    www.nu.nl/buitenland/4580178/federale...

    Alweer een tegenvaller...
  2. forum rang 7 Kaviaar 30 maart 2017 06:33
    Ivanka Trump officieel benoemd tot adviseur in het Witte Huis

    Gepubliceerd: 30 maart 2017 01:00

    Laatste update: 30 maart 2017 01:02

    Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is officieel benoemd tot adviseur in het Witte Huis. De aankondiging van haar informele benoeming leidde de afgelopen week al tot veel kritiek.

    Ivanka Trump krijgt niet betaald voor haar nieuwe functie. Op deze manier hoopt zij naar eigen zeggen de kritiek weg te nemen dat het onethisch zou zijn dat zij als dochter van de president een adviseursfunctie krijgt.

    "Ik moet aan alle regels voldoen die gelden voor andere medewerkers in het Witte Huis", aldus Ivanka. Zij krijgt een eigen kamer in de West Wing van het Witte Huis en krijgt toegang tot geheime informatie die alleen voor naaste medewerkers van de president toegankelijk is.

    Volgens het Witte huis kan Ivanka op deze positie "haar talenten beter benutten" om het beleid van haar vader te beïnvloeden.

    Anti-nepotismewet

    Volgens NBC News is het de eerste keer sinds president Eisenhower (1953-1961) dat een Amerikaanse president één van zijn kinderen zo’n hoge positie in het Witte Huis geeft. Deze benoemde in de jaren vijftig zijn zoon als personeelssecretaris.

    President John F. Kennedy (1961-1963) benoemde wel zijn broer Robert als minister van Justitie, waarna de zogenoemde 'anti-nepotismewet' werd aangenomen die dit soort familie-aanstellingen moeten ontmoedigen.

    Nordstrom

    De benoeming van Ivanka Trump is opvallend. Tijdens de campagne had Trump nog laten weten geen familieleden aan te gaan stellen in het Witte Huis. Ook Jared Kushner, de echtgenoot van Ivanka Trump, is eerder al aangesteld als adviseur van Trump.

    Eerder leidde uitspraken van Donald Trump over de kledinglijn van zijn dochter al tot ophef. De president veroordeelde toen hij in functie was het warenhuisconcern Nordstrom omdat de keten de schoenen, kleding en tassen van Ivanka’s merk niet meer wilde verkopen.

    Door: NU.nl/Reuters

    www.nu.nl/buitenland/4580067/ivanka-t...

    Een hele familie clan
  3. forum rang 7 Kaviaar 30 maart 2017 08:11
    Trump had maar 69 dagen nodig om iets te bereiken waar andere impopulaire presidenten jaren over deden

    President Donald Trump had maar 69 dagen nodig om een punt te bereiken waar presidenten uit het verleden zoals Jimmy Carter, Richard Nixon en George W. Bush jaren over hebben gedaan: een waardering van 35% of lager in het onderzoek van Gallup.

    Trump bereikte woensdag het 35%-punt in de ‘daily tracker’ van Gallup. Zeven andere presidenten kwamen ook op of onder de 35% uit sinds Gallup de waarderingscijfers begon te meten tijdens de regering van president Harry Truman.

    Geen van deze presidenten – onder wie ook Truman, Lyndon B. Johnson, Ronald Reagan en George H.W. Bush kwam tijdens de eerste anderhalf jaar van hun termijn al zo laag uit.

    De president die de grens van 35% tot nu toe als snelste doorbrak was Truman, die na 524 dagen in het Witte Huis op 33% uitkwam. De enige andere presidenten die deze grens tijdens hun eerste termijn bereikten waren Carter, H.W. Bush en Reagan.

    Als Trump nog verder gaat dalen wordt hij één van de slechts zes presidenten die dat hebben gedaan, aangezien de 35% het dieptepunt was voor Johnson en Reagan.

    Hier is een lijst van presidenten die bij Gallup een waardering kregen van 35% of lager en hoeveel dagen het duurde voordat ze dat punt bereikten:
    Trump | 69 dagen Truman | 524 dagen Reagan | 741 dagen Carter | 851 dagen H.W. Bush | 1283 dagen Nixon | 1659 dagen Johnson | 1725 dagen W. Bush | 1926 dagen
    Trump zag zich de afgelopen week geconfronteerd met het mislukken van zijn American Health Care Act, de Republikeinse poging om Obamacare te vervangen. De wet werd vrijdag ingetrokken nadat bleek dat hij niet genoeg stemmen zou krijgen in het Huis van Afgevaardigden. Vorige week bevestigde FBI-directeur James Comey ook in het openbaar dat zijn bureau de banden tussen medewerkers van Trump en Rusland onderzoekt tijdens de pogingen om de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden.

    www.businessinsider.nl/trump-had-maar...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.