Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de handelssessie een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na de winsten van een dag eerder. Toen kreeg het sentiment op de beurzen een impuls van positieve cijfers over het consumentenvertrouwen. Beleggers moesten het midweeks doen met een nagenoeg lege agenda.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 20.660 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,1 procent in de plus op 2360 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 5890 punten.

Beleggers op Wall Street keken met een schuin oog naar de Britse regering, die woensdag officieel het EU-lidmaatschap opzegde en daarmee de brexit activeert. De sterkste reactie was te zien op de valutamarkt, waar de waarde van het Britse pond flink schommelde.

Koerssprong

Vertex Pharmaceuticals maakte een koerssprong van dik 22 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft positieve resultaten bereikt met een experimenteel middel voor de behandeling van taaislijmziekte.

De luxueuze huizeninrichter RH won 14 procent. Het voormalige Restoration Hardware kwam met beter dan verwachte resultaten en gunstige vooruitzichten.

PPG Industries won 0,5 procent aan beurswaarde. Het verfconcern, dat nog altijd aast op de Nederlandse branchegenoot AkzoNobel, ziet zich in de overnamepoging meer en meer gesteund door aandeelhouders van Akzo. Veel van hen willen dat de Nederlanders de dialoog aangaan met de PPG Industries.

Sportcafés

De keten van sportcafés Dave & Buster's Entertainment noteerde 3,6 procent in de min. De omzet viel afgelopen kwartaal lager uit dan analisten hadden gedacht.

De maker van communicatieapparatuur MaxLinear maakte een koerssprong van 6 procent. Het bedrijf neemt voor 700 miljoen dollar technologiebedrijf Exar over. Het aandeel Exar won daarop ruim een vijfde aan beurswaarde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2 procent tot 49,32 dollar en Brentolie klom 1,7 procent tot 52,19 dollar per vat. De euro noteerde 1,0761 dollar, tegen 1,0754 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links