Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Vlakke opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting vrijwel onveranderd openen. Daarmee zou even een pas op de plaats worden gemaakt na de winsten van een dag eerder toen het sentiment steun kreeg van een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De macro-economische agenda is vrijwel leeg. Kort na opening worden cijfers gemeld over de voorlopige woningverkoop in de VS en er komen gegevens over de Amerikaanse olievoorraden. Daarnaast geven verschillende bestuurders van de Federal Reserve toespraken.

Vertex Pharmaceuticals gaat bij opening waarschijnlijk sterk stijgen. Het biotechnologiebedrijf heeft positieve resultaten bereikt met een experimenteel middel voor de behandeling van taaislijmziekte.

De luxueuze huizeninrichter RH lijkt ook een positieve beursdag te krijgen. Het voormalige Restoration Hardware kwam met beter dan verwachte resultaten en gunstige vooruitzichten.

De keten van sportcafés Dave & Buster's Entertainment lijkt lager te gaan openen. De omzet viel afgelopen kwartaal lager uit dan analisten hadden gedacht. Ook de uitbater van drive-in restaurants Sonic kwam met teleurstellende omzetcijfers naar buiten en staat eveneens voor een rode opening.

Verder is er wat overnamenieuws. De maker van communicatieapparatuur MaxLinear neemt voor 700 miljoen dollar technologiebedrijf Exar over.

Marktonderzoeker Conference Board meldde dinsdag dat het consumentenvertrouwen deze maand naar het hoogste niveau is gestegen in zestien jaar. Dat zorgde voor optimisme op de beurs. De Dow-Jonesindex steeg 0,7 procent tot 20.701,50 punten. De S&P 500 steeg eveneens 0,7 procent, naar 2358,57 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij op 5875,14 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.