Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Apple zit opmars Wall Street dwars

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stond maandag halverwege de handel op verlies. Zwaargewicht Apple had last van een gerucht over een aanstaande productieverlaging. Verder waren de blikken van beleggers vooral gericht op later deze week. Het wordt buitengewoon druk op Wall Street met een rentebesluit van de Federal Reserve, het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid en een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote bedrijven.

De Dow-Jonesindex met de dertig grootste fondsen stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 26.537 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor ook 0,3 procent tot 2864 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent tot 7493 punten.

Apple zou van plan zijn de productie van zijn topmodel, de iPhone X, te halveren wegens tegenvallende vraag. Het aandeel werd door de geruchten 1,6 procent minder waard. Apple opent deze week de boeken, net als een aantal andere grote techbedrijven.

Lockheed Martin

Aan het bedrijvenfront gaat de aandacht verder uit naar onder meer defensieconcern Lockheed Martin. Lockheed kwam met meevallende cijfers en vooruitzichten en steeg 1,4 procent.

Cosmeticaverkoper Avon Products dikte 1,2 procent aan. Naar verluidt staat Avon onder druk van activistische aandeelhouders om zichzelf te koop te zetten uit onvrede over tegenvallende prestaties en de sterk gedaalde beurskoers.

Euro

Verder werd er gereageerd op een reeks overnameberichten. VMware daalde dik 10 procent op het bericht dat het mogelijk Dell koopt in een omgekeerde overname. Dell heeft een belang van 80 procent in VMware.

Dr Pepper Snapples Group werd een kwart meer waard. Koffiemaker Keurig Green Mountain telt 18,7 miljard dollar neer voor het frisdrankconcern. Verder wordt verpakkingsbedrijf KapStone Paper and Packaging (plus 30 procent) voor 4,9 miljard dollar overgenomen door branchegenoot WestRock (min 3,2 procent).

De euro was 1,2378 dollar waard tegen 1,2348 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 65,53 dollar. Brentolie zakte 1,6 procent in prijs tot 69,36 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple kopen verkopen
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.