Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Financiële fondsen helpen Wall Street vooruit

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan, nadat de koersborden aan het begin van de sessie nog rood kleurden. Financiële fondsen zorgden mede voor de ommekeer. Evengoed bleven beleggers bezorgd over de afzwakkende economie. Ook houden ze de ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China en de brexitperikelen in de gaten.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 1 procent hoger op 26.036,10 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2887,94 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 7856,88 punten.

Financiële fondsen herstelden van eerdere verliezen. Op de obligatiemarkt dook de Amerikaanse langetermijnrente eerder weer onder de kortetermijnrente. Dat wijst meestal op een aanstaande recessie, wat zijn weerslag had op het sentiment. Verder stonden energiebedrijven als Chevron, ExxonMobil met winsten tot 0,9 procent bij de winnaars.

Tiffany

Tiffany won 3 procent. De juweliersketen zag de verkoop in de afgelopen periode dalen, net als de nettowinst. Het bedrijf handhaafde zijn prognoses voor het gehele jaar. De vernieuwing van de productlijn laat volgens Tiffany langer op zich wachten dan gepland.

Verder kwam technologieconcern Hewlett Packard Enterprise (HPE) met cijfers. Daarbij verhoogde de onderneming de winstverwachting. Het aandeel sloot 3,4 procent hoger. Cosmeticaproducent Coty won 6 procent. De onderneming verhoogde de prognose voor dit jaar vanwege het verwachte succes van kostenbesparingen en extra investeringen in marketing.

Autodesk

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer softwareleverancier Autodesk (min 6,7 procent), horlogemaker Movado (min 15 procent) en Brown-Forman (plus 0,5 procent), het moederbedrijf van whiskey-merk Jack Daniel's.

Verder herbevestigde het ministerie van Handel de plannen van president Donald Trump om de tarieven op nog eens 300 miljard dollar aan Chinese producten deels per 1 september en deels per 15 december met 5 procent te verhogen.

De euro was 1,1077 dollar waard tegen 1,1081 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent meer op 55,93 dollar. Brentolie steeg 1,6 procent in prijs tot 60,48 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. boomer92 29 augustus 2019 02:04


    Tiffany won 3 procent. De juweliersketen zag de verkoop in de afgelopen periode dalen, net als de nettowinst. Het bedrijf handhaafde zijn prognoses voor het gehele jaar. De vernieuwing van de productlijn laat volgens Tiffany langer op zich wachten dan gepland.
    ... apart volk daar !! hier zou zo een aandeel tig procenten dalen
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.