Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'NIBC levert stabiele prestaties'

AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft in de eerste zes maanden van het jaar stabiele prestaties geleverd. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de halfjaarcijfers. De marktvorsers hebben nog wel vragen over de impact van grootschalig boekenonderzoek door NIBC om aan verscherpte antiwitwasregels te voldoen.

NIBC boekte een nettowinst van 83 miljoen euro, wat 3 miljoen euro meer is dan analisten in doorsnee hadden verwacht. De nettorentebaten waren dan weer iets lager dan verwacht, aldus ING. Dat de gemiddelde kredietkwaliteit van de zakelijke leningenportefeuille stabiel blijft, wijst er volgens marktvorsers op dat NIBC met succes zijn cliëntengroep herschikt.

Welke invloed het verscherpt klantenonderzoek in de toekomst heeft op de kosten bij NIBC, vinden de analisten nog niet heel duidelijk. Op het eerste gezicht lijkt de zakenbank de toegenomen kosten voor dergelijke procedures in het eerste halfjaar te hebben opgevangen, getuige het lager dan verwachte totale kostenniveau bij NIBC. Toch zouden ze nog extra toelichtingen willen hebben gedurende de analistencall.

ING hanteert een buy-advies en en koersdoel van 10 euro. Het aandeel NIBC stond woensdag omstreeks 10.15 uur 1,5 procent hoger op 7,65 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links