Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street neemt gas terug

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met kleine uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street hielden zich wat in, na de beursrecords en een nieuw handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Mexico op maandag.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 26.064,02 punten. De S&P 500 won een fractie tot 2897,52 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij op 8030,04 punten.

De financiële markten reageerden een dag eerder nog uitbundig op de deal tussen de VS en Mexico. Toch was er ook dinsdag weer gunstig economisch nieuws. Volgens gegevens van marktonderzoeker Conference Board is het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie deze maand op het hoogste niveau sinds oktober 2000 uitgekomen.

Best Buy

Juweliersketen Tiffany kwam met resultaten en ging circa 1 procent omhoog. Onder meer in Azië ging het goed met de verkopen. Dat leidde ook tot een hogere winst en Tiffany stelde tevens de verwachtingen naar boven bij.

Elektronicawinkel Best Buy opende eveneens de boeken, maar stelde volgens kenners teleur. Vooral de afnemende omzetgroei bij de onlineverkopen viel tegen. Het aandeel Best Buy zakte 5 procent.

Nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters kondigde een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 9 miljard dollar aan en werd ruim 3 procent hoger gezet. De aandeelhouders zullen worden beloond direct na de afronding van de deal met investeerder Blackstone. Die neemt voor 17 miljard dollar een controlerend belang in de tak die data en analyses verkoopt aan de financiële sector.

Euro

De cijfers van onlineschoenenwinkel DSW vielen verder in goede aarde. Het bedrijf werd ruim 20 procent meer waard op de beurs. Een opvallende winnaar was biotechbedrijf Affimed. De koers schoot zo'n 247 procent omhoog vanwege een samenwerkingsdeal met de Zwiterse farmaceut Roche.

De euro was 1,1695 dollar waard, tegen 1,1719 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 68,64 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs naar 76,07 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links