Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Solide resultaten voor Aalberts'

Gepubliceerd op 28 juli 2016 10:07 | Views: 4.114

AALBERTS NV 29 sep

30,45 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Het is Aalberts Industries gelukt solide resultaten te presenteren in een sector die toch vooral te maken heeft met een tragere groei. Dat concluderen analisten van KBC en ING donderdag in een rapport over de halfjaarcijfers van het bedrijf. Ook bij Theodoor Gilissen werden de gemengde ontwikkelingen in afzetmarkten benadrukt.

Volgens KBC waren vooral de resultaten bij Building Solutions, met name in Europa, beter dan gedacht. Aalberts wist daarbij te profiteren van de operationele verbeteringen. Ook de resultaten bij Climate Control en Industrial Control stemden de kenners positief. De bank voorziet dat de markt de cijfers ,,positief" zal ontvangen, omdat Aalberts onderliggend ,,goed weet te manoeuvreren".

ING benadrukte ook dat de schuld van Aalberts lager uitviel dan waar rekening mee werd gehouden, doordat het bedrijf een ,,solide kasstroom" wist te genereren. Ook geeft ING aan dat de financiële positie van het bedrijf sterk is.

Hold

Volgens Joost van Beek van Theodoor Gilissen kan Aalberts door een ,,brede spreiding in afzetsegmenten en kruisbestuiving tussen de divisies" de invloed van een neergang in segmenten goed opvangen. Vooral de lagere investeringen in de energie- en halfgeleidersector waren afgelopen kwartaal voelbaar, meent Van Beek. Hij verwacht in de tweede jaarhelft een verdere winstgroei, zij het op een wat lager niveau dan over de eerste helft van 2016.

ING en KBC handhaafden hun hold-adviezen op het aandeel, waarbij beide banken een koersdoel van 30,50 euro hanteren. Theodoor Gilissen heeft een advies aanbevolen op het aandeel met een koersdoel van 31 euro. Het aandeel Aalberts stond donderdag omstreeks 11,35 uur 3,9 procent in de plus op 30,17 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare