Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ABN AMRO richt zich op kostenbesparingen'

Gepubliceerd op 28 jun 2019 om 10:29 | Views: 2.454 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 17:35

16,13 -0,37 (-2,21%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat zich komende tijd waarschijnlijk meer richten op kostenbesparingen. Dat zeggen analisten van KBC Securities na een lunch met de financieel directeur en het hoofd IT van de bank. Zij denken dat het aandeel van ABN AMRO op een keerpunt staat, na een relatief slechtere prestatie sinds het begin van het jaar.

ABN AMRO werkt aan meerdere IT-oplossingen die voor lagere kosten kunnen zorgen, concluderen de analisten op basis van een gesprek met hoofd IT Christian Bornfeld. Verder zou ABN AMRO de komende twee jaar een streep willen zetten door bepaalde diensten. Ook is er ruimte om de contracten met meerdere bedrijven als IBM en Capgemini gunstiger te heronderhandelen of te beëindigen, aldus de kenners.

Het tweede kwartaal is volgens KBC een goed moment om nieuwe initiatieven aan te kondigen. Als de bank daarnaast verliezen op de leningen binnen zijn diamantentak beheerst weet te houden, zou ABN AMRO met zijn tweedekwartaalcijfers wel eens positief kunnen verrassen, denken de marktvorsers. Verder hameren de analisten erop dat de bank actief op zoek moet gaan naar overnamekandidaten binnen private banking, zoals bank Degroof Petercam.

KBC handhaaft zijn accumulate-advies met een koersdoel van 27 euro. Het aandeel ABN AMRO stond vrijdag omstreeks 10.10 uur 0,2 procent hoger op 18,69 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO BANK N.V. 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord