Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche Post DHL stopt productie elektrische Streetscooter

Gepubliceerd op 28 februari 2020 15:24 | Views: 2.528

BONN (ANP/DPA) - Deutsche Post DHL stopt in de loop van dit jaar met de productie van zijn eigen elektrische bestelwagens. Volgens het post- en pakketbedrijf is er geen koper of partner gevonden voor Streetscooter. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 100 miljoen euro op het project, waarop nu is besloten om in te grijpen.

Deutsche Post DHL heeft altijd geroepen dat het geen automaker wil zijn. De levering van de voertuigen zal nog dit jaar plaatsvinden, hoofdzakelijk voor de eigen voorraad. Dat er nu een streep gaat door het plan kost het bedrijf eenmalig 300 miljoen tot 400 miljoen euro. De scooters worden in Aken en Düren gemaakt. Wat de stap betekent voor het personeel aldaar is nog niet bekend.

Het bedrijf zag zich ook genoodzaakt in de winstverwachting te snijden. Onder meer de impact van het coronavirus zitten de resultaten van de onderneming dwars. Deutsche Post DHL spreekt voor de maand februari van een negatieve impact op de brutowinst van 60 miljoen tot 70 miljoen euro, in vergelijking met de eigen raming.

Voor de langere termijn is de impact ongewis. Deutsche Post DHL wijst erop dat de duur van problemen onzeker is en daarmee het uiteindelijke effect op de prestaties.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare