Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen op winst

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 16:08 | Views: 1.085 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag overwegend in de plus. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor optimisme. Beleggers reageerden daarnaast op een voorraad macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

Op het Damrak kroop de AEX-index weer richting de 600-puntengrens. De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.55 uur 0,2 procent hoger op 598,69 punten. Eerder deze maand werd de 600 punten al even aangetikt. De laatste keer dat de AEX boven dat niveau wist te sluiten was echter op 22 mei 2001. De MidKap verloor 0,4 procent tot 883,22 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,5 procent.

Bij de hoofdfondsen won Adyen 0,8 procent. De betalingsdienstverlener gaat ook betalingen verwerken voor het Deense modemerk GANNI. Speciaalchemiebedrijf DSM daalde 0,5 procent na een adviesverlaging door Bernstein. In de MidKap won PostNL 0,4 procent. Het postbedrijf verkoopt het onderdeel PostNL Communicatie Services aan Paragon Customer Communications.

Lufthansa

Elders in Europa trok onder meer Capgemini de aandacht. Het bedrijf zakte bijna 2 procent in Parijs. Volgens de activistische investeerder Elliott is het bod van 3,6 miljard euro van de Franse IT-dienstverlener op branchegenoot Altran (plus 0,2 procent) te laag. Lufthansa klom een frachtie in Frankfurt. De Duitse luchtvaartonderneming wil de Europese cateringdivisie verkopen aan het Zwitserse Gategroup.

Verder gingen Deutsche Telekom en zijn Franse branchegenoot Orange respectievelijk 1,6 en 0,2 procent omhoog. Het bestuur van Deutsche Telekom onderzoekt naar verluidt een mogelijk samengaan met zijn Franse branchegenoot Orange.

Vapingcrisis

British American Tobacco (BAT) won dik 3 procent in Londen. De Britse tabaksgigant heeft zijn omzetverwachting voor de tak die zich bezighoudt met e-sigaretten verlaagd vanwege de vapingcrisis in de Verenigde Staten. Wel werden de winstverwachtingen gehandhaafd.

De euro was 1,0994 dollar waard tegen 1,1014 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 58,44 dollar. De prijs van Brentolie steeg ook 0,1 procent, tot 64,35 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links