Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Claims bij ING en SNS om vastgoedfraude'

Gepubliceerd op 27 juni 2018 13:51 | Views: 2.438

ING 10 jul

6,35 +0,28 (+4,62%)

DEN HAAG (AFN) - Slachtoffers van de grootschalige beleggingsfraude bij Hollandsche Wind en Noordenwind hebben claims ingediend bij de banken ING en SNS. Dat meldt claimbedrijf Vermogensmonitor.

De gedupeerden verwijten de banken dat ze de fraude hebben gefaciliteerd. Ze verloren gemiddeld 60.000 euro en in meerdere gevallen werd zelfs enkele tonnen belegd via de oplichters. De banken zouden niet naar de vereiste vergunningen hebben gevraagd. Klachteninstituut voor financiële geschillen Kifid wees vorig jaar een klacht van een consument in een zaak die volgens Vermogensmonitor vergelijkbaar was toe.

In de zaak werden in totaal miljoenen euro's weggesluisd. De daders kozen namen die sterk leken op die van HollandseWind van Eneco en de Vereniging Noordenwind in Leeuwarden. De slachtoffers veronderstelden te beleggen in windenergie en vastgoed, maar het geld verdween naar verre oorden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare