Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

China stutte wereldwijde staalproductie vorig jaar

Gepubliceerd op 27 januari 2020 18:30 | Views: 3.573 | Onderwerpen: China

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie is vorig jaar met 3,4 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie World Steel Association (worldsteel). De toename kwam vrijwel geheel op het conto van Azië, en dan met name China. Dat land is veruit de grootste producent.

De 64 bij worldsteel aangesloten landen waren samen goed voor een productie van 1869 miljoen ton staal. Meer dan de helft daarvan kwam uit China (996 miljoen ton). Dit land voerde de productie met dik 8 procent op ten opzichte van een jaar eerder. Heel Azië was goed voor 1341 miljoen ton staal, hetgeen een plus van 5,7 procent was. Naast China produceerde ook India meer. Japan en Zuid-Korea zagen de productie krimpen.

In Noord-Amerika daalde de productie vorig jaar met 0,8 procent tot 120 miljoen ton. De VS wist de productie wel 1,5 procent op te voeren tot 87,9 miljoen ton.

In de Europese Unie lag de staalproductie vorig jaar een kleine 5 procent onder het niveau van een jaar eerder. In totaal was het landenverbond goed voor 159,4 miljoen ton staal. Grotere staalproducerende EU-landen als Duitsland, Italië en Frankrijk hadden allen te kampen met een daling. Ook in Nederland, een relatief kleine speler op het wereldtoneel, ging de staalproductie achteruit. De productie hier viel 2,3 procent lager uit op 6,7 miljoen ton.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
peter545
0
Waarom is alleen de staalproductie in Europa achteruit gegaan?
Was onze vraagprijs te hoog óf de lonen te hoog óf verkeerd ingekocht of heeft China de eigen produktie gesubsidieerd?

Met andere woorden: wat is de grondreden waarom bij ons de produktie omlaag gegaan is?
finance2u
2
De productie in de EU is voornamelijk bewust teruggebracht in een poging om vraag en aanbod weer in balans te brengen om de daling van staalprijzen tegen te gaan en daarna weer omhoog (een omslagpunt bewerkstelligen). In Europa zakten de staalprijzen doordat China veel overtollig staal op de Europese markt dumpten. Schandalig dat de Europese commissie niet adequaat ingrijpt dmv invoerheffingen ipv quota's die het in eerste instantie juist erger maakten doordat landen nog meer gingen dumpen (voordat de quota bereikt was). China subsidieert haar staalindustrie gigantisch wat het oneerlijk maakt voor met name de eu..zeker omdat in de eu veel meer kosten moeten worden gemaakt om de co2 uitstoot te beperken ( maar diezelfde waardeloze commissie staat het dus wel toe dat staal uit China gehaald wordt, waar ze de aarde gigantisch vervuilen...de Europese commissie maakt zichzelf volslagen belachelijk met de knurften die daar hun zakken vullen)
mok
0
Het lijkt er op dat Europa het wel goed vindt dat de staalindustrie krimpt. Minder CO2 uitstoot, zodat we op termijn aan onze klimaatdoelen kunnen voldoen. China mag volgens de klimaatafspraken meer uitstoten, dus win-win.
peter545
2
mok,
Ik zal vertalen wat Uw reactie is:
Europa maakt zich bewust inzake staal véél meer afhankelijk van China.
Dus inzake de productie van schepen, loodsen, gebouwen, bruggen en andere staalconstructies maakt Europa zich afhankelijk van China om ... kortetermijnwinst inzake de door Europa-zélf gestelde klimaatdoelen te halen.
Anders vertaald: inzake grote (en dus belangrijke) bouwwerken van gebouwen en scheepsbouw maakt Europa zich bewúst afhankelijk van de zwáár milieuvervuilende industrie van China.

'Onze' leiders bedriegen ons waar wij bij staan. China mag vervuilen en wijzelf mogen werkloos zijn en aan China betalen voor produkten die wijzelf hadden kunnen maken.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare