Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikanen kopen meer online op Black Friday

CHICAGO (ANP/RTR) - Amerikaanse consumenten hebben dit jaar meer online gekocht dan ooit tijdens Thanksgiving en Black Friday. In totaal werd er via internet 7,9 miljard dollar uitgegeven, omgerekend zo'n 6,6 miljard euro. Dat is een stijging van bijna 18 procent, becijferde Adobe Analytics, dat de verkopen van de 100 grootste internetwinkels in de gaten houdt.

Dat bedrijf verwacht voor Cyber Monday ook een record. Dan denkt Adobe dat Amerikaanse webwinkels zo'n 6,6 miljard aan omzet zullen hebben. Dat zou de grootste omzet voor een enkele dag zijn.

Veel Amerikaanse winkelketens hebben fors geïnvesteerd in hun website om daarmee een teruggang in verkopen in de gewone winkels te kunnen opvangen. Een aantal ketens hield de winkelvoorraden daarnaast klein om te voorkomen dat er overschotten ontstaan die na de feestdagen met kortingen moeten worden verkocht.

Voor stenen winkels waren nog geen verkoopcijfers bekend. Wel liet de National Retail Federation weten dat goed weer in een groot deel van de Verenigde Staten voor meer winkelend publiek had gezorgd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links