Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wall Street gaat hoger richting rentebesluit

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op een bescheiden winst. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat later op de dag wordt bekendgemaakt. Naar verwachting wordt de rente dan verder verhoogd.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 26.555 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2924 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 8040 punten.

Het rentebesluit wordt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) naar buiten gebracht. Het zou de derde renteverhoging van dit jaar zijn door de koepel van Amerikaanse centrale banken. Fed-president Jerome Powell geeft in een persconferentie een toelichting. Beleggers hopen daaruit een idee te krijgen van toekomstige rentestappen.

Nike

Nike stond daarnaast in de belangstelling. De producent van sportartikelen kwam dinsdag nabeurs met resultaten. Nike voerde de winst en omzet in het afgelopen kwartaal op, maar beleggers waren toch niet tevreden, want de koers zakte bijna 1 procent. Nike meldde verder trots te zijn op de reclamecampagne met de controversiële American football-speler Colin Kaepernick.

Ook de resultaten van huizenbouwer KB Home vielen niet in goede aarde. KB Home ging na een hogere opening meer dan 4 procent onderuit.

Delta Air Lines

Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door nieuws over een flinke storing bij Delta Air Lines (plus 1,3 procent). Het is al het derde jaar op rij dat er zoiets gebeurt bij de luchtvaartmaatschappij. De gevolgen vielen nu mee, maar in 2016 kostten computerproblemen de maatschappij nog 150 miljoen dollar.

De producent van actiecamera's GoPro sprong verder bijna 15 procent omhoog dankzij een adviesverhoging door Oppenheimer. Technologieconcern IBM profiteerde met een plus van dik 2 procent van een adviesverhoging door UBS.

De euro was 1,1756 dollar waard, tegen 1,1769 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 71,86 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 81,57 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.