Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavrees zet Wall Street flink lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag fors lager. De vrees dat de oplopende coronabesmettingen in sommige Amerikaanse staten het economisch herstel dwars zal zitten, leefde weer op. In de staten Texas en Florida worden sommige versoepelingen, zoals het openen van cafés, weer teruggedraaid. Verder staan Facebook en Twitter in de belangstelling nu Unilever dit jaar niet meer op de sociale netwerken adverteert in de VS.

De Dow-Jonesindex stond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) 2,3 procent in de min op 25.160 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,8 procent tot 3028 punten en techbeurs Nasdaq verloor 1,8 procent tot 9834 punten.

Facebook (min 7,1 procent) en Twitter (min 7,3 procent) hoeven dit jaar niet meer op het advertentiebudget van de Amerikaanse tak van Unilever te rekenen. De maker van consumentengoederen vindt dat de sociale netwerken te weinig doen om polarisatie en haatdragende taal op zijn platformen te stoppen. Facebook is al langer het doelwit van een boycot waar onder meer telecombedrijf Verizon zich achter schaarde.

Kanye West

Verder was modeketen Gap een van de blikvangers na een deal met modelabel Yeezy van rapper Kanye West. Die gaat de komende tien jaar kleding ontwerpen voor een speciale lijn voor Gap. Het aandeel maakte een koerssprong van ruim 23 procent.

Banken mogen van de Federal Reserve tot eind september geen eigen aandelen meer inkopen na een stresstest. De Fed concludeerde weliswaar dat de financiële concerns ook in het ergste crisisscenario's overeind blijven, maar wegens onzekerheid over economisch herstel moeten banken voorzichtig omspringen met hun kapitaal. Onder meer Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo werden tot 7,3 procent lager gezet.

Nike

Nike leverde 6,4 procent in. De onderneming heeft in het voorbije kwartaal een fors lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Winkels van het sportkledingmerk moesten in grote delen van de wereld de deuren sluiten wegens de coronapandemie. Onder de streep resteerde een verlies van 790 miljoen dollar.

Webwinkelreus Amazon (min 0,2 procent) neemt Zoox, dat zich bezighoudt met zelfrijdende auto's, over. Ook was er een positief analistenrapport over Amazon. Volgens marktkenners zou het bedrijf wel eens als de grote winnaar uit de coronacrisis kunnen komen.

De euro noteerde op 1,1235 dollar tegen 1,1207 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 38,38 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in prijs tot 40,84 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TW82 26 juni 2020 21:00
    quote:

    Snelle Jaapie schreef op 26 juni 2020 20:48:

    Misschien moet Trump advies inwinnen bij Merkel om het virus onder controle te houden

    Vreemd dat een westers land het zo uit de hand laat lopen
    Uh, met zo'n infantiele narcist als president en een groot deel van de republikeinse aanhang die net zo eigenwijs en dom is, is het helemaal niet zo vreemd...
  2. Snelle Jaapie 26 juni 2020 21:13
    quote:

    TW82 schreef op 26 juni 2020 21:00:

    [...]

    Uh, met zo'n infantiele narcist als president en een groot deel van de republikeinse aanhang die net zo eigenwijs en dom is, is het helemaal niet zo vreemd...
    Democraten hebben meerderheid in Congres zijn net zo erg volgens mij nog veel erger niet te merken dat ze er iets tegen doen wel massademonstratie maar geen demonstraties om massaal lockdown in te voeren, dat had ik wel verwacht van de Democraten
  3. TW82 26 juni 2020 21:29
    Wel verbazend trouwens hoeveel slechter de VS beurzen vandaag liggen t.o.v. bijvoorbeeld de AEX. De AEX is zijn winst kwijt van 1.3% of zo eerder op de dag en nu -0.3% in de futures (samen dus -1.6% gezakt sinds vanochtend), maar de Dow Jones bijvoorbeeld staat op het moment op -2.9%. Nogal een verschil.
  4. [verwijderd] 26 juni 2020 21:41
    Aan de reacties te zien hebben jullie het nieuws niet gevolgd vandaag,
    In 33 staten neemt het aantal Covid 19 gevallen toe, niet alleen dat, ook de ziekenhuisopnames nemen toe. De eigenwijsheid van de Amerikanen maakt dat het de opportuniste n gegund wordt om onder deze omstandigheden een paar centen te verdienen - ook al gaat dat ten koste van de gezondheid van personeel en klanten.
    Texas bijv gaat na twee weken een toename ziektegevallen de cafe s weer sluiten, Restaurants max 50%. Te weinig en te laat!

    Het wordt een Lock down of het wordt een Knock down.

  5. Pavlov44 26 juni 2020 22:01
    Het wordt tijd dat er met Facebook afgerekend wordt. Een waardeloos bedrijf dat zich in tegenstelling tot andere Big Tech alleen maar bezighoudt met het verkopen van gebakken lucht. Adverteren op Facebook loont totaal niet omdat de targeting echt compleet waardeloos is, je betaalt soms meer dan een euro voor een view van een compleet irrelevante user, en toch bleven bedrijven er maar instinken. Dat komt omdat marketeers natuurlijk constant hameren op dat Facebook zo geweldig is. Bedrijven zien nu in dat het geen cent oplevert, mede omdat Facebook alleen nog maar voor sufkonten en grijze muizen is, een beetje in de laatste dagen van Myspace. En nu ze toch al moeten bezuinigen vliegt het Facebook budget er als eerste uit. Ik zou heel hard weghollen van dit aandeel want dat is over een paar jaar geen tientje meer waard, overgewaardeerde zooi.
  6. Cph-cinq 26 juni 2020 22:15
    quote:

    TraderInWaves schreef op 26 juni 2020 21:56:

    Ik had dit hele corona knockdown rond september/oktober ingeschat. Dat dit eerder blijkt te komen.... moet nu ff niet gebeuren :).... (Ondertussen zweetdruppels... )
    Ik had het ook zo ingeschat. Wat gaat het dan niet worden in oktober als we allemaal, terug meer binnen zitten.....Vaccin zal er nog niet zijn...
  7. TheWatchman 26 juni 2020 22:23
    quote:

    TraderInWaves schreef op 26 juni 2020 21:56:

    Ik had dit hele corona knockdown rond september/oktober ingeschat. Dat dit eerder blijkt te komen.... moet nu ff niet gebeuren :).... (Ondertussen zweetdruppels... )
    Gewoon de golven blijven volgen, TraderInWaves, en af en toe met de hitte een koele duik onder nemen, en dan snel weer koppie boven ;-)

    De beurs/markt, zeggen ze, ligt aaaaaaaaaaaaaltijd al 'n paar maanden verder
  8. TW82 26 juni 2020 22:25
    Wat je nu in de VS ziet gebeuren is nog niet eens een tweede golf, want feitelijk is dit gewoon nog het verlengde van de initiële uitbraak die ze nooit goed onder controle hebben gekregen. Overigens zitten Azië en zeker Zuid Amerika ook gewoon in de eerste golf. De koersen van de beurzen staan nog steeds op niveaus waarbij er eigenlijk van werd uit gegaan dat de pandemie nu wel een beetje was ingedamd en alles eind juni weer open was en soepel zou lopen.
  9. DeBlauweRidder 26 juni 2020 22:30
    Trumpetter heeft wel een punt. Er wordt massaal getest, wat leidt tot een stijging van het aantal geregistreerde gevallen. Niet testen heb je ook geen stijging. Gezien het aantal inwoners valt het wel mee. Verder moeten de mensen niet klagen, ze staan zelf massaal in demonstraties te dicht op elkaar of ergens waar dan ook.
  10. forum rang 7 Dividend Collector 26 juni 2020 23:12
    quote:

    TW82 schreef op 26 juni 2020 21:29:

    Wel verbazend trouwens hoeveel slechter de VS beurzen vandaag liggen t.o.v. bijvoorbeeld de AEX. De AEX is zijn winst kwijt van 1.3% of zo eerder op de dag en nu -0.3% in de futures (samen dus -1.6% gezakt sinds vanochtend), maar de Dow Jones bijvoorbeeld staat op het moment op -2.9%. Nogal een verschil.
    Dat komt omdat in de AEX vandaag nog het inhaaleffect zit van het laatste positieve uur gisteren op Wall Street.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links