Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Focus op chipsector na Micron-berichten'

Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 07:40 | Views: 3.587

ASML 16 aug

191,42 +3,36 (+1,79%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet woensdag de aandacht wederom op zich gericht, na beter dan verwachte cijfers van de Amerikaanse maker van geheugenchips Micron. Het bedrijf gaf ook aan "vroege tekenen van herstel" in de vraag naar chips te zien. Ook zijn verschepingen naar het geplaagde Huawei weer voorzichtig opgestart.

De handel met Huawei gebeurt ondanks dat de onderneming op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid is geplaatst. Maar volgens advocaten van Micron, die de exportbeperkingen naar Huawei bestudeerden, zijn beperkte verschepingen wel mogelijk.

Micron steeg in de Amerikaanse nabeurshandel op de berichten. Ook sectorgenoten gingen omhoog, terwijl in de Aziatische beurshandel chipaandelen in de plus stonden. In Europa gaat de aandacht nu uit naar chipmakers als Infineon, STMicroelectronics en AMS. In Nederland krijgen chiptoeleveranciers ASMI en Besi en chipmachinemaker ASML mogelijk te maken met koersbewegingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASML 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord