Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave kampt met veel bankroete winkels

Gepubliceerd op 26 april 2019 07:33 | Views: 6.152

Wereldhave 04 jun

9,49 0,00 (0,00%)

SCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig haar eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.

Het bankroete Intertoys had elf vestigingen in panden van Wereldhave. Ook was er nog een franchisevesting van de speelgoedketen, die buiten het faillissement viel. Wereldhave heeft met Green Swan, de nieuwe eigenaar van Intertoys, afspraken gemaakt waardoor er tien filialen in zijn winkelcentra open kunnen blijven.

Bij kledingketen CoolCat gaat het om zes winkels, voor Sissy-Boy en de eveneens omgevallen budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop elk om één zaak. Ook voor deze ketens zit er een doorstart in, maar dit betekent niet dat alle winkels gegarandeerd openblijven. De precieze gesprekken hierover met nieuwe eigenaren lopen nog. Het bedrijf hoopt bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers in de zomer meer duidelijkheid te hebben.

Wereldhave heeft niet alleen winkelvastgoed in Nederland, maar is tevens actief in België en Frankrijk. De bruto-huurinkomsten van Wereldhave kwamen afgelopen verslagperiode uit op 51,3 miljoen euro, 7 procent meer dan in het eerste kwartaal in 2018. De bezettingsgraad van alle panden nam wel iets af, tot 95,2 procent. De winstverwachting voor heel 2019 blijft voorlopig tussen de 2,75 euro en 2,85 euro per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. k2es 26 april 2019 17:52
    WHA heeft 7% hogere inkomsten en dan gaat de koers met 6% onderuit! Volkomen belachelijk! In België staan alle beursgenoteerde vastgoedfondsen op of boven de intrinsieke waarde (WDP zelfs meer dan 100%), maar in Nederland is men er zo bang voor dat velen minstens 30-40 onder de intrinsieke waarde noteren. Ook Wereldhave België (voor 70% eigendom van Wereldhave.nl) staat daar vrijwel precies op de intrinsieke waarde genoteerd. Dat er winkels failliet gaan was vroeger ook het geval, de bezettingsgraad is desondanks nog 95%. Veel mensen gaan niet meer winkelen in het centrum van de stad i.v.m. de parkeerkosten en bereikbaarheid, maar juist wel in grote (wijk)winkelcentra, zoals die van WHA, die goed bereikbaar zijn en waar je vaak gratis kunt parkeren. Vroeg of laat moet dat toch doordringen, ondertussen heb je wel 10% dividend. Long WHA
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare