Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Sanoma krikt winst in Nederland op

HOOFDDORP (AFN) - Mediabedrijf Sanoma heeft zijn brutowinst in Nederland en België met 9 procent verhoogd. Het Finse concern sneed in het derde kwartaal in de kosten en scherpte de organisatiestructuur aan na het verkopen van zijn tv-tak SBS aan Talpa.

De brutowinst (ebit) kwam in Nederland en België uit op 15,6 miljoen euro, tegenover 14,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde wel 4,6 procent tot 120,8 miljoen euro, onder meer door lagere advertentie-inkomsten door de verkoop van Kieskeurig.nl. Ook de omzet uit print liep iets terug.

Het moederbedrijf in Finland liet dinsdag al weten de winstverwachtingen voor het hele jaar te verhogen. De omzet groeide met 5,4 procent tot ruim 404 miljoen euro, onder meer door goede prestaties op de Poolse onderwijsmarkt. De brutowinst steeg met ruim een vijfde tot bijna 90 miljoen euro.

Het mediaconcern, in Nederland eigenaar van onder meer nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck, rekent op een stabiele omzet voor het jaar. De winst voor rente en belastingen zal meer dan 12 procent van de omzet bedragen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.