Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'KPN boekt lagere winst op krimpende omzet'

Gepubliceerd op 25 oktober 2016 15:31 | Views: 6.866

KPN 18 feb

2,54 +0,02 (+0,92%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft vorig kwartaal naar verwachting zijn winst zien dalen op een omzet die opnieuw lager was dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die het telecomconcern donderdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 1,7 miljard euro voor KPN, tegen bijna 1,8 miljard euro een jaar eerder. Het voor eenmalige posten aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte naar verwachting met 1 procent naar 631 miljoen euro. De nettowinst kwam volgens de KPN-volgers uit op 39 miljoen euro, na een plus van 87 miljoen euro in het derde kwartaal van 2015.

KPN zag de omzet in het tweede kwartaal ook krimpen. Daarbij namen de opbrengsten zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt af. Op de consumentenmarkt boekte KPN destijds wel succes met de verkoop van bundels van vaste en mobiele diensten. Voor zakelijke klanten wil KPN meer een ICT-dienstverlener worden, in plaats van alleen een telecomleverancier.

Bezuinigingen zouden de winstgevendheid van de zakelijke tak de komende kwartalen vooruit helpen, voorspelde topman Eelco Blok eind juli. In een later stadium zal volgens hem ook de omzet weer aantrekken. Op de consumentenmarkt verwachtte KPN na het tweede kwartaal weer te groeien.

KPN hield bij de presentatie van de halfjaarcijfers vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Daarbij wordt gerekend op een aangepaste ebitda die in lijn ligt met die van 2015. De investeringen werden geraamd op circa 1,2 miljard euro, bij een vrije kasstroom van meer dan 650 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 53% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
$euri
0
dus de verwachtingen zijn lager, maar het aandeel spuit met bijna 4% omhoog, best vreemd
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord