Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Caterpillar minder positief over opbrengsten

PEORIA (AFN/BLOOMBERG) - Machinebouwer Caterpillar heeft de omzetprognose voor het hele jaar naar beneden toe bijgesteld. Het concern heeft naar eigen zeggen last van klanten die aankopen uitstellen, te midden van een lage economische groei en zwakke grondstofprijzen.

Caterpillar rekent nu op een omzet van 39 miljard dollar, waar het eerst uitging van opbrengsten in een bandbreedte van 40 miljard tot 40,5 miljard dollar. Marktkenners rekenen in doorsnee op een omzet van 40,1 miljard dollar in 2016. Caterpillar heeft sinds 2012 de omzet op jaarbasis niet meer zien aandikken.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op bijna 9,2 miljard dollar. De winst bedroeg 283 miljoen dollar. ,,Economische zwakte blijft in een groot deel van de wereld bestaan. We hebben te maken met uitdagingen in een groot deel van onze eindmarkten'', aldus topman Doug Oberhelman.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Caterpillar boekt meer winst
  2. 05 feb Sterke resultaten voor Caterpillar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 oktober 2016 15:17
    Deze barometer van de wereldeconomie staat al 48 maanden op stilstand. Uiteraard is de mijnbouw een pijnpunt. De Rode Ponzi en haar toeleveranciers zitten in een grondstoffen deflatie en daar heeft CAT veel last van. Na jarenlang waardeloze infra, leeg vastgoed en onbereden wegen en spoorwegen uit te spugen. En dit monster spuugt steeds rodere inkt uit ondanks "sociale financiering".
    De economische zwakte in de wereld heeft een kernoorzaak in de totale schuld van 152.000 miljard dollar, zeepbellen blazerij van de centrale banken op de aandeelmarkten, de aandelen terugkoop programma's (ook CAT) en megalomane M&A's. De middenklasse in de V.S. en elders is weggevaagd door eroderende inkomens bij een sluipende kerninflatie. Door ultralage renten en gratis geld gaat dit hoogtij spel nog even door, maar Caterpillar geeft onmiskenbaar een heel duidelijk signaal.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Caterpillar

345,000 07 mei
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links