Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe Franse lockdownmaatregelen raken Basic-Fit'

Gepubliceerd op 25 september 2020 10:35 | Views: 5.488 | Onderwerpen: Frankrijk

Basic-Fit 15 jan

31,05 -0,50 (-1,58%)

AMSTERDAM (AFN) - Fitnessketen Basic-Fit heeft er veel last van dat de Franse overheid nieuwe lockdownmaatregelen heeft aangekondigd. Dat zeggen analisten van ING. In grote Franse steden zullen ongeveer tachtig sportscholen twee weken dicht moeten. Het is nog onduidelijk of de maatregelen verder worden uitgebreid.

De kenners schatten dat de financiële impact van de lockdownmaatregelen in de grote steden neerkomt op 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro aan gemiste omzet. "Maar de vrees is dat het hier niet bij blijft", aldus de marktvorsers. De balans van Basic-Fit ziet er solide uit, dus dat zou het probleem niet zijn. Maar de schuldpositie zou wel in het geding kunnen komen als de hernieuwde lockdown grote vormen aanneemt en het omzetverlies 20 miljoen tot 25 miljoen euro zou bedragen.

Het advies voor Basic-Fit blijft bij ING staan op buy, met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel ging donderdag al bijna 9 procent omlaag op de beurs door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen en de bijkomende maatregelen. Vrijdag noteerde het bedrijf rond 10.15 uur 0,3 procent in de plus op 20,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 57% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare