Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaat AkzoNobel onder consensus'

Gepubliceerd op 24 april 2019 09:42 | Views: 2.140

Akzo Nobel 17:35

84,48 +3,66 (+4,53%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan de consensus van analisten. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de cijfers van de verfproducent.

Het resultaat bedroeg 163 miljoen euro, terwijl de consensus lag op bijna 182 miljoen euro. AkzoNobel had te maken met stijgende grondstofprijzen. KBC gaf aan de inspanningen van AkzoNobel op het gebied van kostenbesparingen en prijsverhogingen om de winstgevendheid te verhogen te waarderen. KBC handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van 80 euro.

ING meldde dat de resultaten duidelijk lager uitvielen dan verwacht, met een vrijwel vlakke omzet zoals was voorspeld. De bank wijst erop dat het eerste kwartaal altijd trager verloopt voor AkzoNobel. De consensus voor de jaarresultaten lijkt aan de hoge kant en zal naar verwachting neerwaarts worden bijgesteld. Het advies bij ING staat op hold, met een koersdoel van 90 euro.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag omstreeks 09.30 uur een min van 2,6 procent op 77,58 euro. Daarmee was het aandeel de sterkste daler in de AEX.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare