Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice Europe rekent op verdere verbetering resultaten

Gepubliceerd op 24 maart 2020 17:33 | Views: 6.132

ALTICE EUROPE N.V. 09 apr

3,53 +0,22 (+6,77%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe rekent in heel 2020 op een verdere stijging van zijn operationele winst en opbrengsten ondanks de coronacrisis. Dat meldde het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf.

De onderneming loopt wel tegen de nadelige effecten aan van winkelsluitingen, waardoor de verkopen tijdelijk onder druk staan, en lagere advertentie-inkomsten. Maar Altice verwacht dat de kasstromen gedurende virusuitbraak "veerkrachtig" zullen blijven. Het bedrijf blijft waar mogelijk ook verder gaan met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk.

Overigens grijpt Altice ook in vanwege het nieuwe coronavirus. Dat gebeurt op verschillende manieren, zegt het bedrijf zelf. Het bedrijf gooit onder meer al zijn winkels in Frankrijk dicht. Ook in Israël word driekwart van de winkels tijdelijk op slot gedraaid. Ook is besloten een deel van het personeel van de onderneming en van mobiele aanbieder SFR tijdelijk te laten gaan of minder uren te laten draaien. Getroffen medewerkers krijgen mogelijk te maken met loonsverlagingen.

Sterke resultaten

Altice slaagde er afgelopen kwartaal in om sterke resultaten neer te zetten in thuismarkt Frankrijk. Ook in andere regio's verbeterden de resultaten. Oprichter Patrick Drahi is positief over de cijfers. Het lijkt er steeds meer op dat het bedrijf het lek na een moeizame periode weer boven heeft.

Het bedrijf sloot de meetperiode af met een bedrijfsresultaat van ruim 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging op jaarbasis van bijna 15 procent. De omzet steeg met ruim 11 procent tot circa 4 miljard euro. In heel 2019 was sprake van een ruim 9 procent hoger bedrijfsresultaat en 5,5 procent meer omzet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 54% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
h980577.
0
Lekker bericht na zo'n stijging als vandaag. Morgen maar weer (groot) deel inleveren?
h980577.
0
Huh, dit bericht lijkt nu heel anders dan waar ik op reageerde... whatever, geen positie anyway
Toptrader
0
Het grote probleem bij ATC is natuurlijk de gigantische bak met schuld die er in het bedrijf zit (>30mrd?). Met de snel opdrogende geldmarkt kan dat een serieuze kwestie worden.
Boing
0
Het wachten en investeren in dit bedrijf wordt uiteindelijk toch beloond, wat een mooie cijfers en morgen verder up en weer richting de koersniveaus van €7 binnen nu en maand of drie!! Topbedrijf na een moeizame periode.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare