Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Winstgroei voor Royal Delft

DELFT (AFN) - Royal Delft heeft de winst vorig jaar zien toenemen. De producent van onder meer Delfts blauw aardewerk, glazen, bestek en keukengerei zag wel de omzet dalen, zo bleek donderdag uit de jaarcijferpresentatie.

Royal Delft zette een winst in de boeken van 169.000 euro. Dat is 13 procent meer dan de 149.000 euro die een jaar eerder in de boeken werd gezet. Na een dalende omzet in de eerste zes maanden van het jaar, werd deze daling in de tweede jaarhelft grotendeels ingelopen. Uiteindelijk daalde de omzet, vooral door de afbouw van designmerk Royal VKB, met 4,1 procent tot 23,4 miljoen euro.

Topman Henk Schouten gaf aan dat de omzet van Delfts Blauw zal blijven stijgen door een hogere bestedingen van bezoekers in de Royal Delft Experience. Retail en toerisme blijven dan ook de stuwende kracht achter de onderneming, zo gaf hij aan.

Royal Leerdam Crystal

De omzet van Royal Leerdam Crystal steeg met 4,3 procent. Deze groei is vooral te danken aan opdrachten voor bedrijven en overheidsinstanties. Bij BK Cookware kampte de onderneming mede met verliezen in China. Een omzetstijging in Nederland kon niet voorkomen dat het geconsolideerde resultaat lager lag. BK Cookware investeerde in de opbouw van nieuwe distributie in China.

De vooruitzichten qua omzet zijn positief, en nieuwe investeringen zullen verdere groei mogelijk maken. Maar vanwege de ,,blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt'' geeft Royal Delft geen resultaatverwachting voor heel het jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nagelbijten tot Nvidia: er staat ruim $300 miljard beurswaarde op het spel
  2. Meer omzet voor Royal Delft

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.