Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Powell: aanzienlijke risico's voor economie VS

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 16:37 | Views: 9.380 | Onderwerpen: Verenigde Staten

JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk "aanzienlijke risico's" vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.

"Onzekerheid over het handelsbeleid lijkt een rol te spelen in de wereldwijde vertraging en in de zwakke productie- en kapitaaluitgaven in de VS", aldus Powell. "We zullen op gepaste wijze optreden om de economische groei te ondersteunen, met een sterke arbeidsmarkt en inflatie in de buurt van de doelstelling van 2 procent", voegde hij daaraan toe.

Volgens het centralebankhoofd komt de wereldwijde vertraging van de economie onder meer tot uitdrukking in Duitsland, waar recent cijfers van krimp naar buiten kwamen. Powell wees verder op de zorgen over de brexit, de toenemende spanningen in Hongkong en de politieke crisis in Italië.

Renteverlaging

"In principe kan alles dat de vooruitzichten voor werkgelegenheid en inflatie beïnvloedt, gevolgen hebben voor de te nemen koers bij het monetaire beleid." Daar hoort volgens Powell zeker ook de handelsoorlog bij. "Er zijn echter geen recente precedenten om een ​​beleidsreactie op de huidige situatie te sturen."

Op de financiële markten werd al dagen uitgekeken naar deze toespraak van Powell. Kenners gaan er over het algemeen vanuit dat de Fed in september opnieuw de rente gaat verlagen. Na de woorden van Powell veerden de belangrijkste beursgraadmeters in New York wat op, maar even later zakten ze weer in het rood. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de beurzen vrijdag in de greep.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Wie is onze grootste vijand, Powell of Xi...

Aldus die idiote blaaskaak op twitter.
Prachtig dat hij zijn zin niet krijgt en dus gaat hij nu bokken. Kinderlijk.
Makita
0
Even de EU beurs laten schrikken. Over 15 minuten draait de stemming in de VS maar dan is het al te laat voor de EU...
het zwaard
0
Als de recessie start in de VS start ze ook in de EU, misschien is 'n snelle start in de VS nog de beste optie. De FED zal dan zeker proberen op 'n verstandige manier in te grijpen ,alvorens Trump de zaak zal proberen over te nemen. Intussen kijk de ECB vanop de zijlijn toe.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord