Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street stevent af op vlakke opening'

'Wall Street stevent af op vlakke opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen donderdag naar verwachting zonder grote bewegingen aan de handel, zo blijkt uit de handel in futures. Een dag eerder werd een record genoteerd, met de langste zogeheten bullmarkt ooit. Dat is de langste periode van winst zonder tussentijdse dalingen van 20 procent of meer.

Beleggers kauwen wat na op de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed van een dag eerder. Daaruit kwam andermaal een brede basis naar voren voor een volgende renteverhoging in september. Deze week sprak president Donald Trump zich opnieuw kritisch uit over de renteverhogingen door de Fed. Voorzitter Jerome Powell van de Fed zal tijdens de bankiersbijeenkomst in Jackson Hole nog een toespraak houden.

De speech kan mogelijk invloed hebben op de waarde van de dollar. Een dag eerder won de munt al terrein ten opzicht van meerdere andere valuta's door het vooruitzicht van een volgende rentestap. Uitspraken van Trump deden die stijging echter deels teniet. Hij ging in een interview in op een eventuele afzettingsprocedure tegen hem. Die zou de dollar volgens hem een flinke knauw geven.

Alibaba

Aan het bedrijvenfront worden onder meer cijfers verwerkt van de Chinese webwinkelreus Alibaba. Het in New York genoteerde bedrijf krikte zijn omzet met dik 60 procent op tot omgerekend 11,8 miljard dollar. De winst ging door de vele investeringen wel flink omlaag.

Ook het moederbedrijf van Victoria's Secret, L Brands, opende de boeken. Het concern kan rekenen op een koersdaling na bekendmaking van tegenvallende vooruitzichten. Ook onder meer cloudbedrijf VMware, computer- en printermaker HP Inc en kledingbedrijf Gap komen met cijfers.

De Dow-Jonesindex ging de handel uit op 25.733,60 punten. Dat was 0,3 procent lager dan een dag eerder. De bredere S&P 500 zakte een fractie naar 2861,82 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,4 procent bij op 7889,10 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. De Buurman 23 augustus 2018 15:41
    quote:

    AzijnseikerT schreef op 23 augustus 2018 15:25:

    Alle beurzen zowat op de min, behalve de AEX die op + 0,3% staat, En niemand is verbaasd. Niemand die denkt van he hoe kan dat nou. Want het is niet de eerste keer dit jaar, nogal een understatement.
    Kan jij niet een keertje een drankje gaan drinken met Brievenbus en Helvan '18?
  2. silverwheaton 23 augustus 2018 15:52
    quote:

    AzijnseikerT schreef op 23 augustus 2018 15:25:

    Alle beurzen zowat op de min, behalve de AEX die op + 0,3% staat, En niemand is verbaasd. Niemand die denkt van he hoe kan dat nou. Want het is niet de eerste keer dit jaar, nogal een understatement.
    Je bent duidelijk een groen blaadje. Lezen, vatten en interpreteren. Over tien jazr mag zelfs jij de loftrompet in je spiegel blazen!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links