Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet en winst Texas Instruments omlaag

Gepubliceerd op 23 juli 2019 22:40 | Views: 1.653

ASML 07 aug

313,60 +5,70 (+1,85%)

Texas Instruments 07 aug

133,56 -0,18 (-0,13%)

DALLAS (AFN) - Texas Instruments heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet en winst behaald. Het Amerikaanse chipbedrijf sprak van een breed gedragen zwakte in de sector. Dat meldde het concern dinsdag nabeurs op Wall Street.

De omzet in het tweede kwartaal zakte met 9 procent op jaarbasis tot bijna 3,7 miljard dollar. De nettowinst kwam 7 procent lager uit op 1,3 miljard dollar. Texas Instruments zag de inkomsten dalen bij zijn beide kernactiviteiten. Voor het derde kwartaal rekent de onderneming uit Dallas op een omzet in een bandbreedte van 3,65 miljard tot 3,95 miljard dollar. De winst per aandeel ligt naar verwachting op 1,31 tot 1,53 dollar.

Ondanks de lagere resultaten viel het bericht van Texas Instruments in de smaak bij analisten en beleggers in New York. In de handel nabeurs ging de beurskoers flink omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 60% zegt verkopen 5 stemmen
Texas Instruments 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Texas Instruments

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare