Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aanstelling Russell bij Aegon geen verrassing'

Gepubliceerd op 23 juni 2020 09:40 | Views: 3.574 | Onderwerpen:

Aegon 07 aug

2,75 +0,04 (+1,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Aegon haalt met de aanstelling van Duncan Russell als strategiedirecteur een bekend gezicht binnen. Hij werkte eerder met succes samen met voormalig NN-topman Lard Friese, die recent aan de slag ging als bestuursvoorzitter van Aegon. Dat Russell aan de slag gaat bij Aegon komt voor marktvorsers van KBC Securities dan ook niet als een verrassing.

Bij NN werkte Russell "succesvol samen" met Friese bij de beursgang en de overname van Delta Lloyd. De verwachtingen rondom Russell bij Aegon zullen hoog zijn, zo denken de kenners. Ze wijzen specifiek op de kernactiviteiten in de Verenigde Staten, waar problemen aangepakt moeten worden en een einde moet worden gemaakt "van twintig jaar onderpresteren". Daarbij moet redelijk snel bepaald worden uit welke activiteiten Aegon stapt en tegen welke kosten, of dat er op langere termijn zelfs een splitsing van de onderneming moet worden overwogen.

Volgens ING is de aanstelling een duidelijk signaal dat Aegon later dit jaar, of begin 2021, met een strategische update naar buiten komt. Ook benadrukken de marktvorsers dat Friese en Russell elkaar erg goed kennen uit hun tijd bij NN.

KBC en ING hanteren een hold-advies op Aegon, dat woensdag omstreeks 09.30 uur 4,9 procent hoger op 2,68 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 72% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare