Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Carrefour verkoopt Chinese tak

Gepubliceerd op 23 juni 2019 14:28 | Views: 2.380 | Onderwerpen: China

Ahold Delhaize 05 jun

23,52 +0,33 (+1,42%)

Carrefour 05 jun

14,87 +0,34 (+2,31%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse supermarktketen Carrefour verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Chinese tak aan het Chinese bedrijf Suning.com. Dat betaalt 4,8 miljard yuan, ongeveer 613 miljoen euro, voor 80 procent van Carrefour China. De Fransen houden zelf een vijfde in bezit. Er zijn wel verschillende mogelijkheden afgesproken om het resterende aandeel ook aan Suning.com te verkopen.

Carrefour is al sinds 1995 actief in China. De Fransen hebben 210 hypermarkten en 24 gemakswinkels in het land. Carrefour heeft echter, net als veel andere buitenlandse bedrijven, te kampen met de snelle overgang naar online winkelen in China. Daar profiteren vooral Chinese bedrijven als Alibaba-dochter TMall en JD.com van. Suning.com heeft naast 8881 winkels in meer dan 700 Chinese steden ook een eigen platform voor online winkelen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 50% zegt kopen 4 stemmen
Carrefour 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Carrefour

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare