Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Nieuwe aanklacht rond beursgang Facebook

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse beursbedrijf Nasdaq is dinsdag (plaatselijke tijd) aangeklaagd door een belegger. Die claimt dat de Nasdaq onachtzaam was bij het afhandelen van de orders tijdens de beursgang van de socialenetwerksite Facebook, afgelopen vrijdag.

Een andere investeerder heeft een klacht ingediend tegen Facebook en zijn begeleidende banken over fouten bij de registratie van het aandeel. Ook zouden er verschillen zitten in de informatie die in het prospectus van de beursgang staat en wat de banken, die de beursgang begeleidden, over Facebook hebben geuit. De Amerikaanse toezichthouders maakten al bekend de geruchten dat banken vlak voor de beursgang van Facebook negatieve informatie over het bedrijf onder beleggers hebben verspreid, te onderzoeken.

Nasdaq-topman Robert Greifeld heeft inmiddels toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij de beursgang, ook op technisch vlak. Volgens een bron van The Wall Street Journal zou het beursbedrijf de notering niet hebben doorgezet als de volle omvang van de technische problemen vooraf bekend was geweest.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.